Kendine 7 puan verdi

Kentte tuz ve şeker kullanımını kısıtlayan, sokaklarda başı boş gezen atlar için 5 bin lira maaşlı bakıcı tutan ve 'Sağlık için süt için' cümlesini tebeşirle ziyaret ettiği s

GÜNDEM 1.09.2015 18:27:00 0
Kendine 7 puan verdi

Vali kendisini değerlendirdi, 7 puan verdi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, valilik toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentte 1-7 Ekim tarihleri arasında film festivali düzenleyeceklerini anlatan Vali Şahin, 2.5 milyon liraya mal olacak festivalin kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Edirne’nin tarihi özellikleriyle dikkat çektiğini ifade eden Vali Şahin, Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesinin büyük kazanım olduğuna işaret etti.

’GÖZÜ ÇEKİK İNSANLAR’

Edirne’yi uzak doğu ülkelerinden ziyarete gelenler yabancı turistlerden, "Gözü çekik insanlar" olarak bahseden Şahin, "Edirne gene eski hüviyetini arttırarak devam ettirdi. Selimiye Camii’nin UNESCO kapsamına alınması işi değiştirdi. Farkındaysanız gözü çekik insanların da ziyaret ettiğini gördükçe biz bunun UNESCO kapsamına alınmasının bir sonucu olarak görüyoruz. Kırkpınar şimdi ulusal bazda devam ediyor. Seneye uluslararası devam edecek. Kırkpınar’ı cumhurbaşkanlarının, başkanların davet edildiği bir güreş vizyonuna kavuşturmak lazım" dedi.

KIRKPINAR BALKANLARA AÇILIYOR

Geçen Temmuz ayında 654’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni Balkan ülkelerine açarak uluslar arası hale getirileceğini anlatan Vali Dursun Ali Şahin, "Biz hep böyle Dursun Ali Şahin de dahil, önceki sene ne yapılmış, bunu sürdürdük. Hiç yeni bir şey katmak istemedik. Ama katılması lazım. Ben her zaman ifade ediyorum, bugünümüz dünden iyi olacak, yarın ise bugünden ileri olacak. Kırkpınar inşallah değişik ülkelerin özellikle doğu Avrupa olarak nitelendirilen Balkan ülkelerinin Cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını, sporla ilgili bakanlıklarını bu güreşe davet etmek lazım. Güreşçilerini bu güreşlere katmak gerekiyor. Bu büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği Dursun Ali Şahin de devam ettirdi. Oda da iyi bir not almadı onu da söyleyeyim" diye konuştu.

10 ÜZERİNDEN 7

Edirne’ye vali olarak atandığı geçen yıl Mayıs ayından bu yana açıklamaları ve uygulamalarıyla gündem yaratan Dursun Ali Şahin, her ay kendisine düzenli olarak 10 üzerinden not verdiğini söyledi. Gerçekleştirdiği projeler üzerinden özeleştiri yaptığını anlatan Vali Şahin şöyle konuştu: "Ben her ay kendime not veriyorum. Şu ana kadar da 7’yi geçemedim. Bazı aylar 5, bazı aylar 4 olarak kendime not verdim. Her ay not defterim vardır. Neyi gerçekleştirdim, neyi gerçekleştiremedim. Aslında sadece benim değil herkesin yapması lazım. Kendisine not vermesi, kendisini yargılaması en güzel olan bir şeydir. Kişinin kendisini yargılaması kadar güzel bir şey yoktur. Hatalarıyla, kusurlarıyla, her insanın hatası kusurları vardır. Eksik olan tarafı tamamlamak lazım. Bu sosyoloji de de psikoloji de de aynıdır, bilimde de aynıdır."