Müthiş Anıt 3 ayda ortaya çıktı

Çerkezköy Belediyesi'nin 'Vatan Size Minnettar' anıtı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla açıldı. Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Ã??

GÜNDEM 31.08.2015 18:15:00 0
Müthiş Anıt 3 ayda ortaya çıktı

Çerkezköy Belediyesi tarafından tarih bilincini geliştirmek, geçmiş nesiller ile gelecek nesillerde arasında köprü kurmak, vatan ve bayrak savunması uğruna şehadet mertebesine şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacı ile Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nin birleştiği noktada bulunan Narin Kavşağı’na ‘Vatan Size Minnettar’ anıtı teröre lanet eyleminin ardından önceki gün ziyarete açıldı.

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Vatan Size Minnettar’ anıtında Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Çerkezköylü 33 Mehmetçiğin isimleri yazıldı. Toplam yüksekliği 12 metre olan anıt toplam 5 kaideden oluştu ve yaklaşık bin 200 metrekarelik bir alanı yapıldı.

ANITTA NELER OLACAK?

Anıtta Çanakkale Savaşı ve Ulusal Kurtuluş Savışını temsilen 3 Türk Askeri, anıt önünde nöbet tutar şekilde bekleyen iki Türk Askeri, Çanakkale Savaşı’ndaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Heykelleri ve anıtın iki yüzünde Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşını anlatan iki rölyef yer aldı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Anıtın ortaya çıkmasında ekip arkadaşları ile birlikte büyük çaba harcayan Heykeltıraş  sanatçısı Pınar Öktem Doğan, “Bize bu proje geldiğinde yaptığımız ön çalışma sonunda ancak 6 aylık bir çalışmanın bir ürünü olduğunu söylemiştik. Ancak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu projenin 30 Ağustos’a mutlaka yetiştirilmesini istedi. Bizde onların belirlediği tarihe yetiştirmek için geçe gündüz yoğun ve titiz bir çalışma sergileyerek bu güzel ve görkemli anıtı 3 ay içerisinde yaptık. Bu eser çok anlamlı. Anıtta 5 ayrı temsili gravür bulunuyor. Her birinin temsil ettiği yer ayrı ve en önemlisi bu vatanın nasıl kurulduğunu temsil eden bir anıt olması da Çerkezköy’e ayrı bir güzellik ve ayrı bir anlam katmış oluyor. Bu anıtın kaidesinin yapım aşamasında büyük emekler harcayan Çerkezköy Fen İşleri Müdürlüğünün de titiz bir çalışma sergilemiştir. Çerkezköy’e böyle güzel ve anlamlı bir anıt kazandıran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı tebrik ediyorum. Çanakkale ruhu Çerkezköy’de de yaşatılacak olması bakımından da bu anıt önem kazanmıştır.Şu anda böyle bir anıt ülkemizde başka hiçbir yerde bulunmuyor.Bu tek.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN