Belediyenin desteğiyle basıldı

Edirne Belediyesi'nin basımını üstlendiği, Yrd. Doç Dr. Ratip Kazancıgil ve Öğretim Görevlisi Nilüfer Gökçe'nin hazırladığı 'Tosyavizade Dr. Rıfat Osman Bey'den ORD. Prof.

GÜNDEM 31.08.2015 17:51:00 0
Belediyenin desteğiyle basıldı

2 yıllık bir çalışmanın ardından hazırlanan ‘Tosyavizade Dr. Rıfat Osman Bey’den ORD. Prof. DR Süheyl Ünver’e Edirne Mektupları’ adlı kitabın tanıtımı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımıyla Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Edirne sevdalısı olan iki dostun Edirne hakkında yazdıkları mektuplardan oluşan ve adeta Edirne tarihine bir belge, bir ışık tutan bu kitabın Edirne’ye ve Türkiye’ye büyük katkı sağlaması bekleniyor.

MUTLUYUM

Edirne’ye bu kitabın kazandırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu iki insanın Edirne’ye verdikleri bu emekleri görmek ayrı bir gurur meselesi. Edirne halkı adına bu kitabı yayın hayatımıza taşıdıkları için Yrd. Doç Dr. Ratip Kazancıgil, Öğretim Görevlisi Nilüfer Gökçe ve Prof. Dr. Murat Tuğrul çok teşekkür ediyorum. Özellikle, günümüzün Rıfat Osmanı, Süheyl Ünver’i olan Rıfat Kazancıgil’in Edirne tarihine verdiği emek çok büyük. Bugün biz bu mektuplarının ilk cildinin basımını gerçekleştirdik. İkinci cildi de yayına hazırlanıyor. Gerçekten çok önemli bir kitap. Okuduğunuzda, bu iki ismin Edirne ile ilgili ne kadar tutkulu, ne kadar heyecanlı olduğunu, Edirne’ye ne kadar aşık olduğunu göreceksiniz. Gerçekten bir kadının, bir erkeğe duyduğu aşktan çok daha öte bir aşk bu. Bizim idrak edebileceğimizin ötesinde bir aşk bu. Bizi en çok heyecanlandıran ise 1926 tarihli bir mektuptaki Sühely Ünver’in ‘Bir gün bu mektuplar kitap olarak basılır’ ifadeleri oldu. Aşağı yukarı bu ifadeyi 90 yıl önce kullanıyor. Bu inanılmaz bir öngörü” dedi.

KÜLTÜR KOKUYORSUN

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ‘Kültür kokan Başkanım’ diye seslenen Yrd. Doç Dr. Ratip Kazancıgil ise, “Edirne ve ülkemizin kültür hayatına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışmanın yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyemizin yayınları altında yayımlanmasını sağlayan ve kentimizin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerine önemli kazanımlar sağlayan belediye başkanımız Sayın Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.