HEPİMİZ ŞEHİT OLURUZ

Çerkezköy Belediyesi'nin Narin Kavşağı'na yaptırdığı 'Vatan Size Minnettardır Anıtı'nın açılışı öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerindeki Türk ba

GÜNDEM 30.08.2015 20:17:00 0
HEPİMİZ ŞEHİT OLURUZ

Vatan Size Minnettardır Anıtının açılışı için CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediey Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı, Kapaklı Belediey Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının eski ve yeni temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi Atatürk Caddesi’ndeki Cumhuriyet Meydanında toplandı.

ANITA KADAR YÜRÜDÜLER

Burada toplanan kalabalık ve protokol üyeleri, ellerindeki Türk bayrakları ve Atütürk posterleri eşliğinde açılan ‘’Törörü Lanetliyoruz’ pankartının arkasından Narin Kavşağına Çerközköy Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Vatan Size Minnettardar Anıtı’na kadar yürüdü ve son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

VALİ SALİHOĞLU’DA KATILDI

Kent Konseyi yanına yapılan ‘Vatan Size Minnettardır Anıtı’nın açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy  3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, eski ve yeni siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, gaziler, şehit aileleri ve yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Anıtın oluşumunda fikirleri ile katkı sağlayan Kent Konseyi Başkanı Serkön Karagöz ve yönetimi ile ekip arkadaşlarına teşekkür eden Çerekzköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler bugün burada bir festivalde bir araya gelecektik. Ancak son dönemde ülkemizde baş gösteren kanlı terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatıraları nedeni ile hepinizin bildiği gibi bu programlarımızı iptal ettik. Bugün Vatan Size Minnettardır Anıtımızın açılışı için bir araya geldik. Bugün 30 Ağustos 2015. Sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinin değil dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos 1922 gününün üzerinden geçen 93 yılın ardından bizler bugünü aynı coşku ve heyecan ile kutluyoruz. 30 Ağustos sadece Türkiye’yi parçalamak isteyen bir dış saldırının değil, yüzyıllardır bu topraklar üzerinden hesaplar yapanların kırılma noktasıdır. 30 Ağustos bağımsızlığın, egemenliğin, ülke bütünlüğünün sağlanmasının başlangıç noktasıdır aynı zamanda. 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık meydan muharebesinde, Büyük Taarruzda, bu toprakları canları pahasına savunarak bizleri bugünlere kazandıranları yeniden hatırlama, bugünlere nasıl geldiğimizi daha da iyi anlama tarihimiz. 30 Ağustos; tarihin tozlu sayfalarında bırakılmak istenen bir milletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu tarihimizdir. 30 Ağustos hasta denilen bir milletin topraklarını akbabalar gibi paylaşmaya çalışanlara bu milletin attığı tokatın tarihidir.”dedi.

 

ÇERKEZKÖYLÜ ŞEHİTLERİN İSİMLERİ YAZILDI

Çanakkale Savaşının 100.yılı anısına bu anıtımızı bu önemli günde açıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını beliren Akay, “Burada Çanakkale Savaşlarında Çerkezköy’den hayatlarını kaybeden şehitlerimizin isimlerini buraya bu meydana yazdık. Aynı zamanda Bu milletin kardeşlik duygularını kendi hesaplarına alet ederek bu milleti bölmeye çalışanlarla mücadele ederken doğu ve güneydoğu bölgemizdeki terör olaylarında hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimizin isimlerini de yine bu meydana yazdık. Ben bu şanlı tarihte bu toprakların birliği beraberliği için canlarını feda eden, Başta Ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Son dönemlerde haksız siyasi davalarla yıpratılmaya ve itibarı ile oynanmaya çalışılan, bu milletin bağrından kopmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile ‘Zaferleri ve mazisinin insanlık tarihi ile başladığını’ ifade ettiği Türk Ordusu’nun, bu topraklar için mücadele etmiş Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarına şükranlarımı sunuyorum, Aynı davalarda suçsuzluğu ispatlanmış haksız yere cezalandırılmış tüm komutanlarımıza buradan selam gönderiyorum, hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.”diyi konuştu.

BİZ ÇANAKKELE’DE 7 DÜVELE MEYDAN OKUDUK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, anıtı yaptıran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Albayrak, “Herkes iyi bilsin ki  Türkiye’nin  bir çakıl taşı bile hiç kimseye verecek gücü yoktur. Biz Türk milleti olarak Çanakkale’de 7 düvele meydan okuduk. Bundan böylede birkaç çabulçuya ülkemizi böldürmeyeceğiz.”dedi.

ÇERKEZKÖY BU ANIT İLE BİR EKSİĞİNİ TAMAMLADI

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bugünün çok anlamlı olduğunu belirterek, “Çerkezköy bu anıt yok iken eksikmiş. Anıta baktığımda Çerkezköy bir eksikliğini tamamlamış olduğunu gördüm. Bu önemli günde bu anıtı Çerkezköy’e kazandıran belediye başkanımıza ve katkısı ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 93 yıl önce  30 Ağustos’ta gerçekleştirdiğimiz Büyük taaruz aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluşunun temeli olmuştur. Bu savaşta  canlarını bu vatan için seve seve veren Anadolu ve Trakya evlatlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu anıt onların yaşatıldığının bir göstergesidir. Hergün şehit haberleri geliyor. Bizler 93 yıl önceki gibi birlik ve beraberliğimizi bozmadan bu teröründe durumunda üstesinden geleceğiz.“dedi.

BUGÜN BİZİ BİRLEŞTİREN ŞEHİTLERİMİZDİR

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy’de binlerce vatandaşın bayraklarla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün bizi birleştiren şehitlerimizdir. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. 93 yıl önce ezilmeye çalışılan Türk toprakları geçilemez olduğunun kanıtlanmıştır.30 Ağustos düşmanın bu topraklarda temizlendiği gündür. Vatanı kurtaran Atatürk, milletine 30 Ağustos Zafer Bayramını armağan etmiştir.”diye konuştu.

VATAN SAVUNMASI İÇİN HEPİMİZ ŞEHİT OLURUZ

Törende son konuşmayı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu, “Öncelikle bu anıtın yapılmasında eneği geçenleri Belediye Başkanı Vahap Akay’ı tebrik ediyorum. Vatan savunması için hepimiz şehit olabiliriz. Yüz yıllardır bu ülkeyi savunanlar ülke için kaçmamıştır.”diye konuştu.