Zafer Turnuvası nefes kesti

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsasında düzenlenen 2.Uluslararası Taekwando Zafer Turnuvası'na katılan 11 il ve 3 ülkeden gelen 250 sporcu dereceye girmek için kıyasıya müca

GÜNDEM 30.08.2015 19:45:00 0
Zafer Turnuvası nefes kesti

Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 2. Uluslararası Taekwando  Zafer Turnuvası’na Azerbaycan, Kosova ve Irak’lı sporcuların yanı sıra Türkiye’nin 11 kentinden gelen toplam 250 sporcu  katıldı. Şampiyonayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Güzel Spor Okulu sahibi Fikri Güzel ve Güzel Spor Kulübü Başkanı Bilal Güzel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SPORA TEŞVİK ÖNEMLİ

Turnuvanın ilkini geçen yıol yaptıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Şampiyonada yer alan tüm sporcuları tebrik etti. Akay, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu onurlu günde Azerbaycanlı, Kosovalı ve Iraklı kardeşlerimizle paylaşarak Zafer Turnuvası altında buluştuk. Geçen yıl ilkini yapmıştık. Bu yıl ise daha tecrübe kazanarak ikincisini gerçekleştirdik. Çerkezköy Belediyesi olarak tekvandoya ve diğer spor dallarına önem veriyoruz. Kardeşlerimizin spora teşvik etmede öncü olmaya çalışıyoruz.

MİLLİ SPORCUYU ÖRNEK GÖTERDİ

Taekwando dalında her zaman gururlu ve mutlu olduklarını belirten Akay, Çerközköylü milli sporcu Kübra Kepenek’in ilçeyi gururlandırığnı belirterek, “Geçtiğimiz aylarda Avrupa kupalarına katıldı. Yıldızlar 33 kilogramda üçüncülük madalyasını kazanarak bizleri gururlandırdı. Kübra’nın geleceğinden umutluyuz. Diğer sporcularımıza da emsal teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının ardından düzenlenen şampiyonaya destek veren ve sponsor olanlara teşekkür etti. Ayrıca federasyon tarafından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a desteklerinden ötürü plaket verildi.

12 SAAT SÜRDÜ

Cumartesi sabah 10.00’da başlayan ve akşam 22.30’da sona eren 12 saatlik turnuvanın arıdndan yarışan ve derece alan sporcuların madalya törenine geçildi. Kategorilerinde ilk üç içine giren sporculara Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.  4 kategoride 25 sporcunun yer aldığı turnuvada Tekirdağ birinci olurken, İzmit ikinci, üçüncü Irak, dördüncü ise Azerbaycan oldu.