Gözleme yaptı

Öztrak Caddesi'nin Kapıklı istikametindeki Çerkezköy Kent Konseyi'nin yanına Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin girişimleri ile kurulan ve kadınların evlerinde el emeği vererek yaptığı ürün

GÜNDEM 30.08.2015 19:06:00 0
Gözleme yaptı

Hanımların el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerin satışı yapılan Hanımeli Sokağı geçtiğimiz hafta pazartesi günü açıldı. Büyük ilgi gören Hanimeli Sokağı’nın resmi açılışı ise geçen Cumartesi günü yapıldı. Açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay ile Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe, Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTILAR

Kent Konseyi Kadın Kollarının güzel işler yaptığnı belirten Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Bu sokağın da hazırlanmasını sağladılar. Bu çalışmalara destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Çerkezköy Belediye Meclis üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe ise, “Bayanlarımızın her zaman keşfedilmemiş bir cevheri vardır. Bu bir başlangıçtır ve devamı da gelecektir. Bütün bayanları aramıza bekliyoruz. Buranın hazırlanmasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün emekleri çoktur. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Sokağın hayırlı olmasını dileyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler Kent Konseyi’nin önerilerini ve fikirlerini dikkate alıyoruz. Fikirler gelişti ve böyle bir sokak faaliyete girdi. Bu fikirler için bu birlikteliği sağladığı için Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak Veliköy mahallesinden başlatmış olduğumuz mahalle evleri projesinde kadınlarımızın el emeklerinin ortaya çıkacağı alanları artırmayı hedefliyoruz. Kızılpınar’da, Çerkezköy’de Bağlık ve Fatih Mahallelerinde el emeklerini çıkarabilecekleri alanları ve kursların açılmasını destekleyeceğiz.”dedi.

EŞİYLE ALIŞVERİŞ YAPTI. HAMUR AÇTI

Kounşamar sonrası katılımcılardla birlikte Hanımeli Sokağı kurdelesi keserek resmi açılışı yapıldı. Sokaktaki stantları gezen Başkan Akay ve eşi Güliz Akay, hanımların yapıtğı ürünleri de almayı ihmal etmedi. Akay,  daha sonra gelen istekler üzerine gözleme standında merdane ile yufka açtı.

Haber/Faik Onur KAYA