ADD Başkanından 'siyasi' açıklamalı bayram değerlendirmesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada çoğunlukla siyasi değerlendirmeye yer verdi. Orhan "7 H

GÜNDEM 30.08.2015 19:05:00 0
ADD Başkanından

Orhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Uyan Türkiye gün cumhuriyetimize ve şehitlerimize sahip çıkma günüdür diyen Orhan, “Büyük zafer özellikle Türk ordusunundur, Türk ordusu ve Türk milleti var olsun” dedi ve zafer bayramını kutladı.

SEVR-İ YENİDEN ÜLKE GÜNDEMİNE SOKTULAR

Orhan, “Ne yazık ki emperyalizm ve iş birlikçileri, ‘kan ve irfanla’ kurulmuş Türkiye Cumhuriyetini yıkma ve bölme heveslerinden asla vazgeçmemişlerdir. Emperyalizm, özellikle son 13 yıl kesintisiz süren AKP iktidarı döneminde ‘Sevr-i’ yeniden ülke gündemine sokmuştur; AKP iktidarı döneminde bir yandan laik cumhuriyetin değerleri, kurumları, kadroları değiştirilip dönüştürülürken diğer yandan da emperyalizmin projelerine eş başkanlık yapılmıştır. Meclisin üstünlüğüne dayanan parlamenter sistem yerine Türk tipi “Başkan”lık sistemi getirilmek için dayatılmaktadır. Bu süreçte yaşanan hukuksuzluk, kanunsuzluk, adaletsizlik ve yolsuzluklar toplum ve devlet düzenini sarsmıştır. Yine AKP iktidarı döneminde 90’lı yıllar sonunda etkisiz hale getirilen PKK terörü ile mücadeleden vazgeçilmiş, sözde ‘çözüm’ amacıyla bölücü terör örgütüyle müzakereye başlanmıştır. Bu süreçte PKK’yla içeriği Türk milletinden saklanan ve adına ‘açılım, çözüm, barış’ denilen, ‘Akil Adam’ saçmalıklarıyla desteklenen Oslo, İmralı, Dolmabahçe görüşmeleri yapılmış AKP iktidarı bölücü terör örgütü PKK ile kol kola yürümüştür.” dedi.

MEHMETÇİĞİN YANINDAYIZ

Orhan, sözlerin şöyle sürdürdü: “Bizler Türk ordusunun dün olduğu gibi bugünde bu haklı mücadelesinden başarılı çıkacağına eminiz ve mehmetçiğimizin yanındayız. Ancak halkımız, bu oyunu görmeli, dün teröre karşı mücadele etmeyip, onunla kol kola ülkeyi uçuruma sürükleyenleri asla unutmamalı ve önümüzdeki yenilenecek genel seçimlerde bu zihniyeti artık iktidar yapmamalıdır.”

Haber/Onur AYDIN