Şaka gibi savunma

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ ziyaretini temsili olarak canlandıran ve kadınlara hakaret içeren sözler söylediği için büyük tepki toplayan İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatç

GÜNDEM 28.08.2015 17:37:00 0
Şaka gibi savunma

GEÇMİŞTE YAŞANAN BİR OLAYI ANLATMIŞ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişi ve Harf İnkılabının Kabulünün 87'nci yıldönümü ekinlikleri kapsamında 23 Ağustos günü limanda, İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Gökhan Akyüz, Atatürk rolüne girmiş ve yanındakilerle sohbetinde kadınlar için ağza alınmayacak sözler sarf etmişti.

Bu sözler büyük tepki toplarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, devlet sanatçısı olan Akyüz hakkında soruşturma başlatmıştı.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA YAPTI

Akyüz, tepkiler üzerine kendisine sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yaptığı savundu. Açıklamasında Büyük Önder Atatürk’ten sadece ‘Mustafa Kemal’ diye bahseden Akyüz, “Tekirdağ’da 23 Ağustos’ta, Mustafa Kemal’in Tekirdağ’a gelişinin 87. yılı kutlamaları sırasında yaşanan üzüntü verici hadise üzerine açıklama yapmayı uygun görüyorum. O gün 09:30 sularında da başlayacak törene dakikalar kalmışken, iskelede prova almaktaydık. Ben o sırada Mustafa Kemal’i temsilen değil, Gökhan Akyüz olarak oyuncu arkadaşlarımın heyecanını dindirmek adına geçmişte yaşanmış bir olayı anlatıyordum. Tören sırasında, sonraki tiyatro oyununda ve film çekimleri aşamasında metinde yer almayan bu mevzu art niyetli bir gazeteci tarafından makaslanarak yayınlanmıştır.Sadece 30 saniyelik bir görüntü üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye’sinin düzenlemiş olduğu o anlamlı ve büyük törene gölge düşürülmeye çalışılması utanç vericidir.

DENİZE DOĞRU GİDİYORDUK

O görüntülerde anlaşılacağı üzerine biz ekip olarak Tekirdağ’a doğru değil, denize doğru yürümekteydik. Ben o cümleyi Tekirdağ’a değil, denize doğru sarf etmiş bulunmaktayım. Kaldı ki ben, Tekirdağ halkına Cumhuriyetçi, Atatürkçü, demokrat yapısından dolayı büyük saygı duymaktayım. O halka; kadınlarına, erkeklerine o cümleleri sarf etmek haddim değildir.Bu uğurda, hem o güzel insanlara hem de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, hiç de kast etmediğim halde, mahcubiyetlerimi bildirir, özürlerimi sunarım. Prova yeri, tiyatroda olsun, film setlerinde olsun mahremiyet arz eder. Gazetecilerin o alana girmesi yasaktır. Fakat art niyetli olduğundan kuşku duymadığım o muhabir, set ekibinin, zabıtaların, polislerin tüm uyarılarına rağmen aramıza sızmış ve o ciddiyetten uzak görüntüleri kaydetmiştir. Tarafımdan o muhabir ve gazete hakkında tazminat davası açılacaktır.Son olarak; yaşanan üzücü olayın münferit olduğunu, Tekirdağ’a ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na asla yakıştırılamayacağını kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”