Xoş g?lmisiniz

Çerkezköy'de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen ve bugün başlayacak olan 2. Uluslararası Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası için Çerkezköy'e gelen kardeş ülke

GÜNDEM 28.08.2015 17:23:00 0
Xoş g?lmisiniz

Sefalar getirdiniz

Çerkezköy Belediyesi tarafından bugün ikincisi düzenlenen 2. Uluslararası Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası kapsamında yaşları 9 ile 17 arasında değişen 11 sporcu,  hocaları ile birlikte 38 saat süren 2 bin 500 kilometrelik karayolu yolculuğunu ardından Çerkezköy’e geldiler.TESİSİMİZE ZİYARET

Şampiyona kapsamında ilçeye gelen Antrenör Cafarov Vugar, Azarbaycan Taekvando Federasyonu Basın Sorumlusu Samir Maharramov ile birlikte sporcular Kümbet Kazımov, Mihriban Mammadova, Osman Osmanov, Heyyam Paşayev, Hagruh Fatullahyev, Ömer Mammadov, Nihat Mammadov, Nihat Yusufzade, Nihat Abbasov, Fegan Hammadov ve Hanoğlan Karimov üzerindeki formaları ile birlikte Marmara ve Çerkezköy Haber Gazeteleri ile T Haber Televizyonu ve Radyo Haber’in içinde bulunduğu tesisi ziyaret etti.

İK KARDEŞ ÜLKEYİZ

Azeri sporcular ve hocaları gazeteci Şaban Kardeş ile sohbet etti. Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Samir Muharremov, Çerkezköy’e ikinci gelişi olduğunu ve bu gelişinde Çerkezköy’ü daha da gelişmiş olarak gördüğünü söyledi. Gazeteci Şaban Kardeş ise, kendilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Özü bir olan iki kardeş ülke insanlarının sportif faaliyetlerde de birlikte olmasının memnunluk verici. Bu sportif organizasyonların insanlar arasında dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyor.”dedi. Daha sonra Kardeş, sporculara haberin hazırlanış ve gazete ve televizyonda yayınlanması aşamasını tesisi gezdirerek anlattı.

Tesise hayran kalan sporcular ardından haber merkezi personeli ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN AKAY’I DA ZİYARET ETTİLER

Sporcu ve hocaları, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel ve milli sporcu Kübra Kepenek’de e katıldı. Ziuyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl sizlerinde katılımıyla gerçekleştireceğimiz 2. Uluslararası Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası bölgemiz ve ilçemiz adına çok önemli bir spor organizasyonudur. Düzenlenen spor organizasyonları çocukları sokaklardan alarak spor yapmaya yöneltmekte olduğu içinde önemlidir. Acımız ilçemizde her spor dalının yaygınlaşması ve sporun gerek ilçemizde gerek ülke genelinde çok daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlamaktır. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizi de ağırlamaktan çok mutluyuz. İyi ki geldiniz.Türkiye ve Azerbaycan iki can kardeştir. Dünya var oldukçada bu iki ülkenin kardeşliği daha da pekişecek ve her alandaki ilişkilerini de pekiştirecektir.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN