Balık istifi umuda yolculuk

Daha iyi yaşam şartları için vatan topraklarını terk ederek Avrupa hayali kuran kaçaklar, insan kaçakçılığı yapan kişilerin para uğruna bu insanların hayatını hiçe saydığının bir kanı

GÜNDEM 27.08.2015 17:02:00 0
Balık istifi umuda yolculuk

1400 DOLAR PARA ALDI

İddiaya göre, 30 yaşındaki H.T., İstanbul’un Aksaray İlçesi’nden aldığı Filistin ve Suriye uyruklu 42 kaçağı önce Balıkesir’in Akçay İlçesi’ne daha sonra, deniz yoluyla yasa dışı yollardan Yunanistan’a götürmek üzere kişi başı 1400 dolar karşılığı anlaşarak yola çıktı. Keşan’dan Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi yönüne giden H.T. yönetimindeki kapalı kasa minibüs İzzetiye Köyü yakınlarında şüphe üzerine polis tarafından durduruldu.

42 KAÇAK ÇIKTI 

Ne taşıdığını soran polislere sürücü Gelibolu’ya sebze götürdüğünü söyledi. Yanında oturan kadının Türkçe bilmediğini fark eden polis, minibüsün arkasından gelen sesler üzerine sürücüden kapıları açmasını istedi. Minibüsün arka kapıları açıldığında koltukları sökülmüş araç içerisine balık istifi bindirilmiş ve havasızlıktan fenalaşanlarında olduğu Filistin ve Suriye uyruklu 8’i çocuk 42 kaçak yakalandı. Araçta ayrıca 42 can yeleği ile 2 pompa bulundu.

GÖZALTINA ALINDI

42 kaçak ile sürücü ve H.T., sorumluluk alanı jandarmada olduğu için Keşan İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Havasızlık ve sıcaktan fenalaşan bazı kaçaklara jandarma tarafından su ve yiyecek verildi. 42 kaçak işlemlerinin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Soruşturma sürdürülüyor.