Kaymakam'dan Amasyalılara iade-i ziyaret

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy'de faaliyet gösteren Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne iade-i ziyarette bulundu. Kaymakam Gürbüz'ü dernek ön

GÜNDEM 26.08.2015 18:25:00 0
Kaymakam

İADE-i ZİYARETE GELDİM

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin yöneticilerinin daha önce kendisini ziyaret ettiğini ve bu ziyaretinin iade-i ziyaret olduğunu söyledi. Kaymakam Gürbüz, “Çerkezköy ve Kapaklı bölgeleri Anadolu’dan çok göç alan ilçelerimiz. Buraya gelenlerin burası ikinci vatanı oluyor.Dernekler bizim için önemli birer sivil toplum kuruluşlarıdır.Gençlerimize gelenek ve göreneklerini aktarması noktasında iyi çalışmalar yapmaktadırlar.”dedi.

SIKINTILARINIZIN ÇÖZMEK BİZİM GÖREVİMİZ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, gerek Çerkezköy’de gerek Kapaklı’da ikamet eden Amasya kökenli vatandaşların herhangidir sıkıntısı olduğunda Kaymakamlığa gelerek sıkıntılarını rahatlıkla dile getirmelerini istedi. Gürbüz, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Burası İl genelinde bir çatı dernek.Gerek burada gerek Kapaklı’da olan Amasya kökenli hemşerilerimizin sıkıntıları olduğunda hiç çekinmeden kaymakamlığımıza gelerek sıkıntılarını bize iletebilirler . Bize gelsinler gerekli desteği sağlarız. Sizlerin sıkıntılarınızın çözümü bizlerin görevi.”diye konuştu.

İL GENELİNDE 24 BİN AMASYALI VAR

Amasyalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Çelik ise, “Şu anda il genelinde 24 bin Amasyalı bulunuyor.Derneğimiz Tekirdağ il genelinde tek dernek olup tüm Amasyalılara hitap etmektedir.Dernek olarak her yıl ihtiyaç sahibi ailelerimizin öğrenci çocuklarını giydiriyoruz ve burs veriyoruz. Geçen yıl 92 öğrencimizi giydirdik ve burs verdik. Bu yıl bu sayıyı daha yukarıya çıkarmak için çalışıyoruz.“ dedi.

Haber/Seyit SÜREN