Herkes ön yargılarından kurtulsun

CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, barışın olabilmesi için herkesin ön yargılarından kurtulması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 26.08.2015 18:23:00 0
Herkes ön yargılarından kurtulsun

CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, beraberindeki ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.  Ülke genelinde yaşanan terör olaylarına değinen Uğurlu, “Ülkemiz yıllardan beri terörle mücadelede çok ağır bedeller ödemiş ve ödemeye devam etmektedir. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuza kast eden terör eylemleri giderek tırmanmaktadır. Yaşanan acıların son bulması, akan kanın durması ve artık bu topraklarda barışın hüküm sürmesi gerekmektedir. Bu amaçla ülkemize barışın tesis edilmesi için, her türlü mücadelede, daha önceden olduğu gibi bu günlerde de yerimizi alacağız.” dedi.

BARIŞ SÜRECİNDE KADIN OLMALI

Uğurlu, barış sürecinin başarıya ulaşabilmesi için içerisinde kadınların olduğu çalışmaların şart olduğunu ifade etti. Uğurlu, “ Bizler CHP’ li kadınlar olarak tüm ülkede barış ve birlik istiyoruz. Silahlar sussun, herkes ön yargılarından ve kendi siyasi çıkarlarından kurtulsun, anneler, eşler ve çocuklar daha fazla ağlamasın istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışacak herkese el uzatmaya, silahları susturmaya , hayat kurtarmaya varız. Kimin hangi partiden, hangi etnik kökenden geldiğine bakmaksızın, tam ve sürekli barış için üstümüze düşenin fazlasını yapmaya hazırız. Barış için kadınların içinde olacağı bir süreç şarttır. Kadının merhameti, içgüdüsü ve karalılığıyla kurulacak bir barış kesin çözüm olacaktır. Terör nereden gelirse gelsin hedefi ne olursa olsun ‘hayır ‘ diyoruz. Terörün iyisi veya kötüsü olmaz. Terör eylemi kimden gelirse gelsin şiddetle lanetlenmesi gerekmektedir. Terör ve savaş en fazla biz kadınları etkilemektedir. Bizler her zaman olduğu gibi barış, barış ve barış diyeceğiz ” diye konuştu.