CHP ve MHP'yi kızdıran toplantı

AK Parti Hayrabolu İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısına Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, İl Başkanı Ahmet Akçay, Hayrabolu İlçe Başkanı Ethem Çetin

GÜNDEM 26.08.2015 18:14:00 0
CHP ve MHP

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE KATILDI

Danışma Kurulu toplantısında Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede’nin milletvekillerinin hemen arka sırasındaki koltukta oturması dikkat çekti. Bir devlet kurumun başındaki kişinin siyasi bir partinin çalışmasına katılması ise büyük tepki topladı.

YANDAŞ BÜROKRATLAR AZITTI

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede’nin, AK Parti Hayrabolu İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılması CHP’li Emre Köprülü çok sert tepki gösterdi. Köprülü, Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bu fotoğrafın ortaya çıkardığı tablo yandaş bürokratların artık işi azıttığını göstermektedir. Milli Eğitim gibi önemli bir alanda yönetici konumunda bulunan bir kişinin, tarafsızlığını yitirerek ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun maddelerini hiçe sayarak, böyle bir toplantıda yer alması tam anlamıyla sorumsuzluk ve gaflettir. Bu kişinin artık adında “Milli” kelimesi geçen bir Bakanlığı temsil etme vasfı kalmamıştır.Bu şahıs, adı geçen siyasi partinin danışma kurulu toplantısına katılarak, bu parti yöneticilerinin beğenisini alabilmek, övgüsünü kazanabilmek, terfi edebilmek için her türlü ahlaksızlığın, her türlü işgüzarlığın içine girmiştir. “dedi.

GÖREVDEN ALINSIN

Köprülü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca yine AKP Hayrabolu İlçe Başkanı’nın, Öğretmenevi’nde işçi olarak çalıştığı göz önüne alındığında “bu nasıl bir ilişkidir?” sorusu, kamuoyunun merak ettiği bir konu haline gelmiştir. Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunan bu şahsın görevden derhal el çektirilmesi ve hakkında gerekli idari işlemin ivedi olarak yapılması gerekmektedir. AKP'nin düdüğünü çalan, tarafsızlığını yitirmiş bu tip yandaş bürokratlar, iktidar değiştiği anda yaptıklarını misliyle ödeyecek, devlet görevini kötüye kullanmanın faturasına katlanacaklardır.”

BELEN’DEN SORU ÖNERGESİ

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise, Dede’nin AK Parti Hayrabolu İlçe Teşkilatı’nın Danışma Toplantısına katılmasını TBMM Gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın  yanıtlaması istemiyle TBMM Bşakanığı’na soru öneresi verdi. 

Belen, soru önergesinde şunlara yer verdi:  “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurlarının siyasi partilere üye olması ve siyasi partilere ait toplantı, yürüyüş ve gösterilere katılması yasaktır. Ancak Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, bu kanun hükümlerine uymayarak AKP ilçe danışma kurulu toplantılarına katıldığı yerel basında yer almıştır.Bununla ilgili olarak; Besim Dede bu toplantıya neden katılmıştır? Besim Dede’ye bu toplantıya katılması yönünde bir talimat verilmiş midir? Siyasi parti toplantılarına katılması kanunen yasak olan Besim Dede hakkında bakanlığınız herhangi bir işlem yapmış mıdır? Yapılmadı ise yapmayı düşünüyor musunuz? Besim Dede meslek hayatı boyunca ne tür soruşturmalar geçirmiş ve bu soruşturmaların neticesinde hangi tür cezalar almıştır?”