Erken seçim için halk ne diyor?

Türkiye 7 Haziran seçimlerinden 4 ay sonra tekrar sandık başına gidecek ve yeni milletvekillerini belirleyecek. Marmara Haber Gazetesi ise Çerkezköy'de seçmenlerin nabzını tuttu. Genellikle ise vatandaşlar erken se

GÜNDEM 24.08.2015 18:11:00 0
Erken seçim için halk ne diyor?

ERKEN SEÇİM VATANDAŞA BÜYÜK YÜK GETİRİR

Bir firmada Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Mehmet Deliktaş, Türkiye gündeminde getirilen erken seçimin vatandaşa maddi yönden yük getireceğini belirtti. Deliktaş, “Seçim yapılalı daha iki ay oldu.  Vatandaş seçimlerde partilere koalisyon yapın mesajı verdi. Ama nedense bir türlü koalisyon kurulamadı. Ardından bir seçim daha yapılmasıyla değişen ne olacak. Bence bir şey değişmeyecek. Seçim için ısrar edenlerin partisi daha da oy kaybedecek görüşündeyim. Yapılması gündeme gelen ikici bir seçimin masrafı yine vatandaşın sırtına yüklenecek. Biz mevcut partilerin şu anda koalisyon kurmaları yönünde bir anlaşma yapmalarını istiyoruz. Bir seçim daha yapılması hem ülke hem de vatandaşın ekonomisini alt üst edecektir.” dedi.

İKİNCİ BİR SEÇİME GEREK YOK

Oto tamircisi Selim Çetiner, Türkiye Büyük Millet Meclisinde koalisyon kurulması için gerekli çoğunluğun olduğunu belirterek, “Seçim demek vatandaşa külfet demek. Seçim yapılalı daha çok kısa bir zaman oldu. Şu anda piyasalarda bir belirsizlik var. Dolar aldı başını gidiyor. Bir yandan da her gün şehit haberleri, insanlarımızı iyice huzursuz ediyor. İkinci bir seçime gerek yok.”dedi.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERSİNLER

Emekli Bilal Aydın İnan ise, vatandaşın bir seçim daha yaşamak istemediğini söyledi.İnan, “Çünkü daha yeni bir seçimden çıktık. Bu seçim faturası yine bizlere çıkacak. Ekonomik yönden hem devletimiz hem de vatandaşımız zarar görecek. Aradan en az 2 yıl geçmiş olsaydı o zaman vatandaş olarak bizlerde sıcak bakardık” diye konuştu..

KOALİSYONUN KURULAMAMASI PİYASALARDA BOŞLUK YARATTI

Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Çetinöz, koalisyonun kurulamamasına bir anlam veremediğini belirterek, “Oysa koalisyon rahatlıkla kurulabilir. Koalisyonun kurulamaması piyasalarda da boşluk yarattı. Artık ülkede her alanda istikrar olmasını istemek vatandaş olarak bizim hakkımız. Yapılacak erken seçimde siyasi partilerin alacağı oylarda bir değişiklik olacağını sanmıyorum.”dedi,

ARTIK BU AKAN KANLAR DURSUN

Bakkal dükkanı işleten Hatice Korkmaz, “Bir anne olarak artık akan kanların durmasını istiyorum. Son günlerde her gün şehit haberi duymaktan büyük üzüntü duyuyorum.Seçimden yeni çıktık. Sanki yeniden sıcağı sıcağına bir seçim yapmak ülkemize ne kazandıracak. Olmadı yine, olmadı tekrar seçime mi gidilecek.”diye açıklama yaptı.

Haber/Seyit SÜREN-Onur AYDIN