1,5 kiloluk domates

Çerkezköy'deki evinin bahçesinde yaklaşık 1 kiloluk organik domates yetiştiren 50 yaşındaki İrfan Üresin'e,bir rakip çıktı. 59 yaşındaki Nezahat Bağbakar, Hallaçlı köyündeki evinin

GÜNDEM 21.08.2015 17:53:00 0
1,5 kiloluk domates

Çerkezköy’e bağlı Gazi Osman Paşa Mahallesi Gülmenler Sokak üzerindeki evinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren 50 yaşındaki İrfan Üresin’in 992 gramlık organik domatese 10 Ağustos tarihli sayımızda yer vermiştik. 300 metrekarelik bahçesinde biber, salatalık, domates ve meyve yetiştirdiğini belirten Üresin, “Boş zamanlarımda bahçemdeki ürünlerle ilgileniyorum. Bahçemdeki her şey tamamen organiktir. Kesinlikle hiçbir katkı maddesi yoktur” demişti.

BAHÇEMDEKİ ÜRÜNLERLE YAKINDAN İLGİLENİYORUM

Üresin'in yetiştirdiği domatese bir rakip çıktı. Gazi Osman Paşa Mahallesi Kanburoğlu Sokak’ta yaşayan Nezahat Bağbakar, “İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Çerkezköy’ün hemen yanı başındaki Hallaçlı Köyü’nde evimiz var. Eşimle birlikte her gün bahçedeki sebze meyvelerimi kontrol etmek için yazlığa gidiyoruz. Bahçemdeki ürünlerle yakından ilgileniyorum” dedi.

ÇOK ŞAŞIRDIK

Yetiştirdiği ürünlerde kesinlikle hiçbir katkı maddesi bulunmadığını söyleyen Nezahat Bağbakar, “Domateslerin çoğu büyük. Ancak bir domates çok dikkatimi çekti. Domatesi tarttık ve tam 1 kilo 365 gram ağırlığında geldi. Çok şaşırdık” dedi.

Haber Ahmet KARDEŞ