6 ay sonra gelen cinayet itirafı

Kapaklı'da geçtiğimiz 1 Şubat günü cinayete kurban giden 25 yaşındaki Aykut Birke soruşturması, gelen gizli bir ihbar mektubuyla tekrar açıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Yunus Y., yalan

GÜNDEM 20.08.2015 17:23:00 0
6 ay sonra gelen cinayet itirafı

Kapaklı’da cinayete kurban giden ve cesedi çöplük yolu üzerindeki ormanlık alanda bulunan 25 yaşındaki Aykut Birke için soyal paylaşım sitesi hesaplarından ‘Mekanın cennet olsun kardeşim’ paylaşımında bulunan ve cenaze namazına da giden katil zanlısı arkadaşları Yunus Y. ve Ömer C. olaydan 2 gün sonra yakalanmış ve cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.

 

 

15 GÜN SONRA SERBEST KALMIŞTI

Olaydan 15 gün sonra Ömer C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, oğlunun acısına daha fazla dayanamayan anne Sevim Birke 7 Mayıs günü yaşamını yitirmişti.

 

 

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Ormanlık alanda cansız bedeni bir çoban tarafından bulunan Aykut Birke’nin cinayeti ile ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na gizli bir ihbar mektup geldi. Zanlıların çelişkili ifadesi ve gelen gizli mektubu dikkate alan Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, “Aykut Birke” dosyasını yeniden mercek altına aldı.

PANİĞE KAPILDIK

‘Adam öldürmek’ suçundan 6 aydır tutuklu olan Yunus Y., tekrar sorguya alındı. İfadesini değiştiren Yunus Y., olay günü Aykut Birke ve Ömer C. ile birlikte alkol aldıktan sonra Aykut Birke'ye ait araçla dolaşmaya çıktıklarını belirterek, “Ben aracın sağ arka koltuğundaydım. Aykut Birke şoför koltuğunda, Ömer de onun arkasında oturuyordu. Aykut’un aracıyla, çay içmek için Çerkezköy’e gidiyorduk. Pınarça-Çerkezköy yolunda Aykut aracı sağa çekti. Araba durunca Ömer belinden silahı çıkartıp bana doğrulttu. Bu esnada ben Ömer’e silah patlayacak diyerek elini ittirdim ve silah patladı. Silah patlayınca Ömer’in üstünün kan olduğunu gördüm. Bir şey olup olmadığını sordum, iyi olduğunu söyledi. Aykut’a baktığımızda ise kafasının yere düştüğünü gördük. Ömer’e hemen hastaneye götürelim dedim. Kol ve ayaklarından tutup ön sağ koltuğa bıraktık. Şoför koltuğuna Ömer oturdu. Hastaneye gitmemiz gerektiğini söyleyince başımızın derde gireceğini söyleyerek ‘götürüp bir yere atalım’ dedi. Bende tamam dedim. Cesedi bıraktık.”dedi.

 

 

ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İSTİYORUM

Otomobilin kan olan ön koltuk kılıflarını söktüklerini soğuk kanlılıkla anlatan Yunus Y., sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından silahı ben belime koydum. Aykut'un telefonu arabada kalmıştı. Ömer telefonu aldı. Daha sonra ben eve gittim, Ömer de işe gitti. Gece, Aykut’un kızların yanına gittiğine dair mesaj yazdı, ben de kısa şekilde cevap verdim. Daha sonra Aykut’un telefonundan kendisine mesajlar yazdı. ”dedi. Aykut Birke’nin cenazesinin ardından polisin kendilerini ifadeye çağırdığını anlatan  Yunus Y., “Ömer, ilk çocuğunun büyüdüğünü göremediğini, ikincisinde de aynı şeyi yaşamak istemediğini belirterek, benden yalan ifade vermemi istedi. Ben de kabul ettim. Olayın bu şekilde gizli kalması nedeniyle pişmanım” dedi.

 

 

TUTUKLANDI

Yunus Y.’nin yeniden verdiği ifade kapsamında Ömer C. yeniden gözaltına alındı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgularının ardından hakim karşına çıkan Ömer C., tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi.

 

BU EKİP HARİKA DOSTUM

Bir arkadaşın mezarda, 2 arkadaşın da cezaevinde olduğu bu olaydan geriye ise Yunus, Ömer ve Aykut’un birlikte çekildiği ve üzerinde ‘bu ekip harika dostum’ yazan fotoğraf kaldı.

Marmara Haber