Yürüyüş yolları açıldı

Orman ve Su İşleri 1'inci Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Doğa Yürüyüş Parkurlarının Düzenlenmesi Projesinin açılışÄ?

GÜNDEM 20.08.2015 17:15:00 0
Yürüyüş yolları açıldı

Tekirdağ Yeniköy’de gerçekleştirilen projenin açılışına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Orman ve Su İşleri 1’inci Bölge Müdürü Osman Demirel, Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı.

Proje kapsamında Tekirdağ Doğa Turizmi Master Planı içerisinde yer alan ve uzunluğu 43 kilometre olan üç adet yürüyüş parkuru düzenlendi. Ayrıca yürüyüş parkuru üzerinde bulunan alanlarda piknik alanları, seyirlikler ve Yeniköy ile Uçmakdere köylülerinin ürettikleri ürünleri satabilecekleri satış alanları oluşturuldu. Bölge içi ve dışından yaklaşık 850 bin kişinin yaralanması beklenilen projenin toplam bütçesi 181 bin 773 lira 10 kuruş olurken, bunun 163 bin 595 lira 79 kuruşu Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

PROJE NELER GETİRECEK

Projenin amaçları arasında Tekirdağ'da özellikle alternatif sporların merkezi haline gelmiş Yeniköy ve Uçmakdere'de doğa yürüyüş parkurlarının belirlenerek düzenlenmesi ile bölgenin turizm potansiyelinin ve tanınırlığının arttırılması, Tekirdağ’ın rekreasyon kullanım alanlarını çeşitlendirerek, farkındalığın artırılması, yürüyüş parkurlarının düzenlenmesi ile doğa, spor, turizm ve eko-agro alanlarında hizmet ve pazarlama kalitesinin geliştirilmesi, yerel halkın alternatif spor turizmi sayesinde ekonomik açıdan gücünün artırılması, sürdürülebilir kalkınmasının sağlanması, köy halkı ve katılımcıların doğa bilincinin artırılması, Tekirdağ İlinin doğa sporları turizminin tanıtımının yapılması yer alıyor.

Marmara Haber