Bereketli olsun

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ayçiçeği alımlarına dün Yanıkağıl Mahallesindeki alım merkezinde başladı. Kooperatif Başkanı Nafis Ünal, yağışların bu yıl

GÜNDEM 20.08.2015 17:14:00 0
Bereketli olsun

Hasadın alımının gerçekleştiği ilk gün, alım merkezinde Kooperatif Başkanı Nafis Ünal ile birlikte Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Şener, Orhan Acar ve Kooperatif Müdürü Turgay Çolak da hazır bulundu. Bu yıl da rekolte hedeflerini tutturmayı istediklerini belirten Başkan Ünal, “Yağışların olmaması nedeniyle düşük rekolte beklentimiz vardı. Ancak bu yıl ekim alanlarımız daha çok olması dolayısıyla geçen yılın üstüne çıkacağımızı tahmin ediyoruz. Şuanda ilk alımlarda bize gelen dekar başına 120-200 kilo arasında ürün var. İlk gün ortaklarımızdan 100 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdik. İnşallah bu yılda taban fiyatlar ortaklarımızın yüzünü güldürecek.”dedi.

ALIMLARDA DİKKAT ETTİĞİMİZ HUSUSLAR

Başkan Nafis Ünal, getirilen ayçiçeği ürününü alırken kantara girmeden önce ürünü kontrol ettiklerini belirtti. Ünal, “Kooperatif olarak ürün alımında bizler her gelen ürünün rutubetine ve yağ ve çöp oranına dikkat ediyoruz. Alım merkezimizde bir laborant, bir eksper, bir ambar ve bir kantar memuru ekibi görev yapıyor.”dedi.

BEREKETLİ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM

Başkan Nafis Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu yılda ayçiçeği mahsulünün tüm ortaklarımıza bereketli olmasını diliyoruz. İlk alımlarda aldığımız ürünlerde yağ oranı düşük gibi gözüküyor. Ama diğer alımlarda yağ oranının daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Her yıl ilk alımlarda teslim edilen ürünlerde yağ oranı düşük oluyor ve daha sonra alınanlarda ise yüksek oluyor. Alımlara 20 Ağustos tarihi itibariyle başladık ve son hasat yapılana kadar da devam edecek.”

SÖZLEŞME YAPSINLAR

Başkan Nafis Ünal, destekleme parası alınması konusuna da değindi. Ünal, “Kooperatifimize rekolte beyannamesi veren ortaklarımız dekar başına destekleme parası almak için Kooperatifimize sözleşme yapmak için gelmelerini önemle belirtiyoruz. Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden edindiğimiz bilgiye göre rekolte beyannamesi veren ortaklarımızın destekleme parası almalarının son tarihinin kesin olmamakla birlikte son tarihi 30 Eylül olduğu belirtildi.”dedi.

Geçen sene 5 bin 100 ton olan ayçiçeği rekoltesinin bu yıl 6 bin ton olması bekleniyor.

Haber/Seyit SÜREN