Artık 'taşkın' ile anılmayacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan 'Kanal Edirne Projesi' çalışmalarını inceledi ve görevlilerden bilgi aldı.

GÜNDEM 20.08.2015 17:10:00 0
Artık

Vali Şahin, “Artık ‘Edirne’ denince akla ‘taşkın’ gelmeyecek” dedi. 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, beraberindeki DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ve DSİ yetkilileri ile birlikte Edirne Bosnaköy mevkiinde, ‘Kanal Edirne Projesi’ denetledi. Vali Şahin, Edirne’nin artık taşkın şehri olmaktan çıkacağını belirtti.

Vali Şahin, ‘Kanal Edirne Projesi’ çalışmalarının toplam 46 araç ve 50 personel ile birlikte start aldığını belirterek, “Devlet Su İşleri, gerçekten başında bulunan ‘devlet’ olduğunu burada kendini gösteriyor. 7.8 kilometre uzunluğundaki bu kanal, inanıyorum ki, eğer hava şartları uygun giderse seneye bu vakitlerde tamamlanmış olacak. Artık ‘Edirne’ denince taşkın olmayacak. Çünkü devlet burada elinden geleni yapıyor. Sadece bypass kanalıyla değil, bunun yanında Meriç Nehri’nin vadi temizliğinin de çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak. Artık Edirne taşkın şehri değil, Edirne hak ettiği yere bu şekilde varmış olacak” dedi. 

KANAL EDİRNE PROJESİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne’de yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmak için geçtiğimiz Mart ayı döneminde çalışma başlatmıştı. Ana yatak üzerine rüsubat engelleyici regülatör ve Karaağaç Sulaması kapsamında yapılacak 773 metreküp/saniye kapasiteli Meriç Nehri yatağına ilave 7 bin 27 metre uzunluğundaki Karaağaç Tahliye ve Drenaj Kanalı (Kanal Edirne Projesi), DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlandı. Hem tahliye kanalı hem de taşkın koruma vazifesi yapması ön görülen projede, kanal sayesinde su baskınları engellenmesi ve tarım arazilerinde sulama programlarında kullanılması hedefleniyor. Öte yandan, Karaağaç Mahallesi’nde 12,5 kilometre boyunca Meriç Nehri yatağında 3 milyon 891 bin metreküp temizlik yapılması hedefleniyor.

Marmara Haber