Namus için öldürmüş

Edirne'de 7 yıl önce boşandığı Hanife Ö.'nün evini basıp, burada bulunan eski eşinin sevgilisi olduğu öne sürülen Erkan Başyurt ve arkadaşı Serkan Elmalı'yı tabancayla vurarak öldüren

GÜNDEM 19.08.2015 18:22:00 0
Namus için öldürmüş

Geçtiğimiz pazartesi günü Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi'ndeki Defne Apartmanın 5'nci katında meydana gelen olayda, 35 yaşındaki Hanife Ö.’nün evde iki çocuğu ile sevgilisi olduğu öne sürülen 33 yaşındaki Erkan Başyurt, arkadaşları 35 yaşındaki Serkan Elmalı ve 33 yaşındaki Bahar Y. ile birlikte oturduğu sırada 7 yıl önce boşandığı eşi Erkan Sağlam eve gelmiş ve iki çocuğunun gözleri önünde belinden çıkardığı tabanca ile 6 el ateş ederek Serkan Elmalı ve Erkan Başyurt’u vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından inceleme başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Erkan Sağlam'ı ruhsatsız silahıyla birlikte olaydan 4 saat sonra yakalayıp gözaltına aldı. İstanbul Sultangazi de motor ustası olduğu öğrenilen Erkan Sağlam’ın “Namus davası, erkekleri vurmak için gitmiştim” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkan Sağlam, savcılık sorgusunda ise cinayetleri çocukları için işlediğini öne sürdü. Sağlam'in, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde suçunu itiraf ederek eski eşi Hanefi Özçelik’i dost hayatı yaşadığını ve bunu çocuklarının görmesinden rahatsız olduğu için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Sağlam, 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Ölen Serkan Elmacı ve Erkan Başyurt’un cenazeleri ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Sivaslı olan Başyurt ve Elmacı’nın memleketlerinde toprağa verileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Marmara Haber