Bu görüntü meclis gündeminde

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı

GÜNDEM 18.08.2015 17:53:00 0
Bu görüntü meclis gündeminde

Mecidiye Köyü’ndeki İbrice Limanı çevresinde faaliyet gösteren ve doğada tahribat yaratan taş ocaklarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yazılı soru önergesi verdi.

Taş ocaklarının Edirne’de de sürekli olarak açılmaya, ruhsatlandırılmaya ve doğayı tahrip etmeye devam ettiğini ifade eden Bircan, "Bugüne kadar sürekli olarak bu ocakların doğaya vermiş oldukları zararların birçok uzman tarafından gündeme getirilmesine, kapatılması gerektiklerini vurgulamasına rağmen bakanlığın ruhsatlandırma işlemleri devam etmektedir" dedi.

Erdin Bircan, yazılı önergede taş ocaklarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a şu soruları yöneltti:

"Edirne’nin tamamında toplam kaç taş ve maden ocağı faaliyet göstermektedir? Kaç maden ve taş ocağı ruhsat için beklemektedir? Bu ocaklar ne zaman, hangi kriterlere göre denetlenmiştir? Denetlenen ocakların toplam ocaklara oranı nedir? Denetlenen ocakların kaçı şikayet sonucu denetlenmiştir? Bakanlığınızın ocakların denetlenmesi ile ilgili rutin bir programı var mıdır? İşçi sağlığı açısından sakıncalı kaç ocak tespit edilmiştir?"

YÜREK SIZLATAN GÖRÜNTÜ

Dünyanın kendi kendini temizleyen körfezlerinden biri olan Saros Körfezi’nin çevresini saran ve bölgenin akciğerleri olan ormanlık alanlarda üst üste açılan taş ocakları nedeniyle doğa tahrip edilmiş,  vicdanları sızlatan tahribatı yamaç paraşütü ve paramotor pilotu Yılmaz Özkaya tarafından havadan görüntülenmişti. Bu görüntüleri görenler ise büyük tepki götermişti.

Marmara Haber