Kaymakam'dan Mandalı'ya 'Şölen' uyarısı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 21-22 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Sünnet Şöleni ve Güreş Müsabakaları kapsamında verilecek olan konserlerin, şehit haberleri nedeniyle iptal edilm

GÜNDEM 17.08.2015 19:41:00 0
Kaymakam

Kapaklı Belediyesi tarafından 21-22 Ağustos tarihleri arasında Sünnet Şöleni ve Güreş Müsabakaları yapılacağını ve şölen kapsamında 21 Ağustos günü yerel sanatçılar, 22 Ağustos günü ise Üstü Kalsın grubu ile ünlü şarkıcı Atiye’nin Atatürk Meydanı’nda konser vereceği duyuruldu. Şölen kapsamında sünnet olan çocuklar için mevlit okutulacak ve yağlı güreşler düzenlenecek.

KAYMAKAM EĞLENCE KISMININ İPTALİNİ İSTEDİ

Türkiye’nin barış ve huzurunu hedef alan terör örgütlerinin son 1,5 ay içindeki saldırılarında 42 güvenlik görevlisi şehit düştü. Yaşanan terör olayları nedeniyle Kaymakam Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan, şölenin eğlence kısmının iptal edilmesini istedi. Mandalı’nın ise şölen kapsamında sanatçılarla sözleşme imzalandığı gerekçesiyle, yasal yaptırımlardan çekindiği için iptal etmekten çekindiği iddia edildi.

SÜNNET VE GÜREŞE DESTEK VERİYORUZ

Sünnet Şöleni ve Güreş Müsabakaları kapsamında dağıtılan davetiyelerde ise Kaymakam Gürbüz ile Başkan Mandalı’nın isimlerinin yan yana yazması dikkat çekti. Bununla ilgili olarak Marmara Haber Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Kaymakam Gürbüz, “Biz sünnet ve güreş etkinliğinde belediye ile ortak hareket ediyoruz. O yüzden Kapaklı Kaymakamlığı’nın logosu var. Konser tamamen belediyeye ait. Belediye başkanı ile de görüştüm. Benim şahsi fikrim şehit haberlerinin geldiği bu günlerde konser verilmesinin doğru olmadığı yönündeydi. Başkan ile yeninden bu konuyla ilgili bir görüşme yapacağım” dedi.

VALİ GÜREŞLERE GELECEK, KONSERE GELMEYECEK

Sünnet Şöleni ve Güreş Müsabakaları ile ilgili davetiye kendisine ulaşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun güreş müsabakalarına katılacağı, fakat konserlere katılmayacağı öğrenildi.

AK PARTİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu arada Sünnet Şöleni ve Güreş Müsabakalar’ndaki eğlence kısmının iptal edilmemesine AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de tepki göstermiş ve konserlerin iptal edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Marmara Haber