Yine hüsran

AK Parti'nin CHP ile koalisyon görüşmelerinden olumsuz yanıt almasının ardından MHP ile yapılan görüşmeden de yine koalisyon çıkmadı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 17.08.2015 19:39:00 0
Yine hüsran

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’deki MHP grubunda ziyaret etti. Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği, Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli arasındaki görüşme 2.5 saat sürdü. Bahçeli, Davutoğlu'nu odasına gelirken karşılamadı ama toplantı sonrası odadan çıkarak uğurladı.

DAVUTOĞLU AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, “Ülkemizin hükümetsiz kalmaması için daha önce kendisiyle mutabık kaldığımız şekilde görüşmeyi gerçekleştirmek istediğimi ifade ettim.Kendisi de açık bir ifadeyle ve tam bir dürüstlük içinde, daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunları tek tek ele alındığında AK Parti ile koalisyon imkanını görmediğini ifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını, genel başkan olarak saygıyla karşıladığımızı ifade ettim. Daha sonra olabilecek senaryolarla, bir koalisyon mümkün görülmüyor, kısa süreli seçim koalisyonu mümkün görünmüyor, azınlık hükümeti destek vermeyeceklerini belirtmişti. Erken seçim kararı için de bir hükümet meclis’e gelirse, meclis’i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ve erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti.”dedi.

Davutoğlu, şu anda koalisyon ihtimalini gerçekleştirecek bir yol gözükmediğini sözlerine ekledi.

Marmara Haber