Akçay'dan 14'ncü yıl buluşması

AK Parti'nin 14'ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle AK Parti İl teşkilatı gazetecilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 17.08.2015 18:54:00 0
Akçay

AK Parti İl Başkanlığı’nın bir restoranda düzenlediği basın toplantısına toplantıya Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan ile İl Başkanı Ahmet Akçay,  kurucu üyeler ve çok sayıda partili katıldı.

Buluşmayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuruluş yıldönümü nedeniyle il başkanları ve milletvekillerini Genel Merkeze davet etmesi nedeniyle gecikmeli yapan Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay,burada açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 14 yılda Türkiye ve dünya tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza attığını belirten Akçay, “AK Parti 2002’den beri tek başına iktidar olmakla beraber,  bu süre zarfında ekonomiden enerjiye, eğitimden ulaşıma, teknolojiden konuta, sağlıktan sanayiye kadar dev yatırımlar yaptı. Anayasa değişikliği, insan haklarının geliştirilmesi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, bürokrasinin azaltılması gibi pek çok reforma imza attı. Milletimiz her defasında AK Parti’ye destek verdi, oy verdi, alkışladı, dua etti. Hatta oy vermeyenlerin bile duasını ve övgüsünü aldık. Bunun için milletimize minnettarız. Milletimiz sayesinde, hayali bile kurulamayan pek çok olağanüstü hizmet gerçekleştirildi. 2015 seçimlerinde milletimiz bizi yine birinci parti yaptı ancak tek başına iktidar olacak yetkiyi vermedi. Samimiyetle söylemek isterim ki, milletimizin bize verdiği mesajı aldık. Seçim sonuçları, teşkilatımızın tüm kademelerinde en iyi şekilde değerlendirildi. Eksiklerimizi gördük, seçmenimizin neyi beğenmediğini tahlil ettik. İnşallah, daha güçlü şekilde millete hizmet yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.”dedi.

HASASS BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Çok hassas bir süreç yaşandığını belirten Akçay, “Terör örgütleri başta PKK ve DAEŞ’le olmak üzere mücadelemiz hükümetimiz ve devletimizin tarafından hassasiyetle yürütülmektedir. Ülkemiz çok farklı etnik, dini, mezhebi ve kültürel aidiyete mensup insanların yaşadığı bir ülkedir bundan sonra yapılacak ilk işin terörden kutrularak barış, huzur ve güvenin sağlanması gerekmektedir. Eline gayri kanuni şekilde silah alan, o silahla insan öldüren, işyerlerini basan, karakollara ateş açan, güvenlik görevlilerine ve askere saldıran kişi teröristtir. Teröre hepimiz karşı durmalıyız. Çünkü terör insanlık düşmanıdır, terör insanlık suçudur. İnşallah terörü bir defa daha yeneceğiz. Millet olarak insan düşmanlarına karşı el ele olacağız.Türkiye’nin terörü yendikten sonra daha hızlı ilerleyecektir.”dedi.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim konusuna da değinen Akçay, “AK Parti-CHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerinin bir hükümet ile sonuçlanmaması yeni bir seçimi gündeme getirmiştir.Yeni yapılacak seçim için farklı tarihler konuşulmakla birlikte en kuvvetli ihtimal Aralık’tan önce 2015 yılı içerisinde bu seçim yapılacağı şeklinde. AK Parti azınlık hükümeti kurarsa bu defa seçimin 2016 yılı bahar aylarına kalabileceği de konuşuluyor. Biz teşkilatlar olarak seçime hazırız. 7 Haziran’dan sonra çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Tekirdağ’ı ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezmeyi ve insanımızla konuşmayı sürdürdük. Biz koalisyona da, seçime de hazır olduğumuzu her zaman ifade ettik