CHP'de seçimler ertelendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin'in imzasıyla dün il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıda, yeni bir genelge ile duyuruluncaya kadar kongre takviminin işleyiÅ?

GÜNDEM 14.08.2015 20:00:00 0
CHP

İl ve İlçe teşkilatına dağıtılan yazıda şunlara yer verildi: 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri sonrası oluşan siyasi tablo sonrası hükümet kurma çalışmaları sürecinde ülkemizin menfaatleri göz önünde bulundurularak yapılan tüm iyi niyetli çalışmalarımıza rağmen gelinen tabloda bugüne kadar olumlu bir sonuç çıkmamıştır. Hükümet kurma görevinin verildiği tarihten itibaren işlemeye başlayan 45 günlük süre 23 Ağustos 2015 tarihinde sona erecektir. Ancak gelinen aşamada bir hükümet kurulup kurulamayacağı belli değildir. Bir hükümet kurulamaması durumunda normal takvimle Kasım ayının sonlarında, sıkıştırılmış bir takvimle ise Ekim ayının sonlarında bir seçim söz konusu olabilecektir.

Dolayısıyla bir siyasi belirsizlik söz konusudur.

BERABER YÜRÜTÜLEMEYECEĞİ AÇIKTIR

Genel seçim kararı alınması halinde, hem kongre-kurultay hem de seçim çalışmalarının beraber yürütülemeyeceği açıktır. Tüm bu nedenlerle, mevcut siyasi belirsizlik ortadan kalktıktan sonra yeni bir genelge ile duyuruluncaya kadar kongre takviminin işleyişi, 14 Ağustos 2015 tarihi itibariyle durdurulmuştur. 

ÇERKEZKÖY İLÇE SEÇİMİ DELEGE SEÇECEKTİ

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ise bu ay içinde mahallelerdeki delegelerini belirlemek için seçim yapacaktı. Delegelerin belirlenmesinin ardından İlçe Başkanlığı seçimi gerçekleşecekti. Kulislere yansıyan bilgilere göre 10 partilinin aday olacağı konuşuluyordu.

Marmara Haber