Çorapla yürüdü

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, 25. Hayrabolu Ayçiçeği Festivalinin kortej yürüyüşünde ayakkabılarını çıkarıp eline aldı ve ardından çevredekilerin şaşkın bakışları

GÜNDEM 14.08.2015 19:54:00 0
Çorapla yürüdü

18 yıldır ilçenin caddelerinde asfaltlama yapılmadığını belirten Altayoğlu, vatandaşlara kötü yollarda değil, çorapla yürüyebileceği yolları yaptıklarını ispat etmek için mesaj vermek istediklerini söyledi.

İPTAL ETMEDİ

Yaşanan terör olayları nedeniyle CHP’li Çorlu ve Ergene Belediyeleri festivallerinin eğlence ve konser bölümlerini iptal ederken, aynı partiye mensup Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, iptal uygulamadı.

 

13-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan  25’nci Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Hayrabolu Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Alpullu Caddesinden başlayan festivalin kortej yürüyüşüne Kaymakam Tamer Orhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, çevre il ve ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AYAKKABILARINI ÇIKARTTI

Burada Altay, takım elbisesinin altına giydiği siyah ayakkabısını çıkartı. Ayakkabılarını her iki eline alan ve havaya kaldıran Altayoğlu, yeni asfaltlanan yolda yürüyüşü bu şekilde yaptı. Çorapla ilgili soruya Altayoğlu, Ayçiçeği Festivaline kadar İlçe sokaklarını asfaltlama sözü verdiklerini belirterek, “Hayrabolu’da 18 yıldır asfaltlama yapılmadı. Çamurlu sokaklardan yakınan ve her gördükleri yerde “Sokaklarımız ne zaman asfalt olacak?” diye soran ilçe sakinlerine Festival açılışına kadar yetişecek sözünü vermiştik. Hemşehrilerimiz yakınmakta haklıydı, kendilerine 13 Ağustos Ayçiçeği Festivalinin açılış törenine yetiştireceğimi, açılış günü kortej yürüyüşünü çorapla yapacağımızı söyledim, sözümü yerine getirdim ve çorapla yürüdüm” dedi.

TERÖR BİZİ KORKUTAMAZ

Festivalde yaptığı konuşmada ise, Türkiye'de gerçekleşen terör olaylarından nedeniyle festivali buruk yaşadıklarını belirten Altayoğlu, "Etkinlikleri iptal edip etmeme konusunda karar verirken terörü şiddetle lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Ama aynı zamanda terörün bizi korkutamayacağını hiç bir şekilde hiç bir şart altında asla ve asla teröre boyun eğmediğimizi göstermek ve ilçe insanımızın ve esnaflarımızın bir yıldan beri beklediği, etkinliğimizi gerçekleştirmek için son kararımızı festivalimizi düzenlemek yönünde aldık" dedi.

Konuşmaların ardından Pınarhisar Belediyesi Halk oyunları ekibi ile Bulgaristan ve Azerbaycan’dan gelen dans grupları gösteri sundu.

GRİPİN SAHNE ALDI

Festivalin akşam programında ise sahneye ilk olarak Canan Şimşek çıktı. Ardından sahne alan ünlü Gripin grubu yaklaşık 1,5 saat söylediği şarkılarla alana gelen müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Marmara Haber