Soydaş öğretmenlere Türkçe dersi

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği ve 5 Balkan ülkesinden gelen 84 öğretmen Edirne Türkçe Atölyelerinde eğitimle

GÜNDEM 13.08.2015 14:22:00 0
Soydaş öğretmenlere Türkçe dersi

Sosyal Bilimler Lisesinde başlayan Edirne Türkçe Atölyesi’ne Bulgaristan’dan 40, Yunanistan’dan 6, Kosova’dan 14, Gagavuzya’dan 18, Makedonya’dan 6 kişi olmak üzere toplam 84 öğretmenin katıldı.

Atölyeyi, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Temsilcisi Fatih Ot ile birlikte ziyaret etti. Şahin, “Balkan ülkelerinden davet edilen 84 Türkçe öğretmeni burada Türk dilini öğrenmeye çalışan arkadaşlarımız burada temel eğitime tabi tutuluyorlar.  Soydaş eğitimcilerimiz bu eğitimlerin yanı sıra Edirne’nin tarihi yerlerini de ziyaret etme imkanı da buluyorlar. Konuklarımız hafta sonu da Çanakkale ve Gelibolu’ya gezi düzenleyecekler. Bu ziyaret ve eğitimler çok yararlı olmuştur. Öğretmenlerimiz döndüklerinde gördüklerini yaşadıklarını öğrencilerine anlatacaklar. Edirne uğrayıp geçilecek bir yer değil, Edirne sindire sindire yaşanılacak bir yer. Dünya’da Adriyatik’ten Çin seddine kadar 1 milyarın üzerinde kişinin Türkçe konuştuğunu tahmin ediyorum.  Balkanların başkenti olan Edirne’de Balkanlar’dan gelen soydaş eğitimci arkadaşlarımıza böyle bir eğitim verildiği için son derece mutluyum” dedi.

 

Marmara Haber