Zafer Bayramı'nda açılacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapımı süren ve üzerinde Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Çerkezköylü 33 Mehmetçiğin isimlerinin de yazılı olacağı Çerkezköy Şehitlik AnıtÄ?

GÜNDEM 12.08.2015 16:42:00 0
Zafer Bayramı

Tarih bilincini geliştirmek, geçmiş nesiller ile gelecek nesillerde arasında köprü kurmak, vatan ve bayrak savunması uğruna şahadet mertebesine ulaşan şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak amacı Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nin birleştiği Narin Kavşağı’na yapılan  Çerkezköy Şehitlik Anıtı'nın yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.

 

12 METRE YÜKSEKLİĞİ OLACAK

 

Toplam yüksekliği 12 metre olacak olan Çerkezköy Şehitlik Anıtı 5 kaideden oluşacak ve yaklaşık bin 200 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Çerkezköylü 33 Mehmetçiğin isimlerinin de yazılı olacağı anıtta Çanakkale Savaşı ve Ulusal Kurtuluş Savışını temsilen 3 Türk Askeri, anıt önünde nöbet tutar şekilde bekleyen iki Türk Askeri, Çanakkale Savaşı’ndaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Heykelleri ve anıtın iki yüzünde Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşını anlatan iki rölyef bulunacak.

 

30 AĞUSTOS GÜNÜ AÇILACAK

 

4 girişi bulunacak olan Çerkezköy Şehitlik Anıtı'nın tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi ve ışıklandırması yapılacak. Anıtın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılması hedefleniyor.

Marmara Haber