Pazarcı esnafının 'İşportacı' isyanı

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri esnafı, kaldırımları işgal eden işportacılara yetkililerin sessiz ve duyarsız kalmasına isyan etti. Şikayet üzerine gelen zabıta ekipleri ile Pazarcılar Derneği Başkanı

GÜNDEM 10.08.2015 20:15:00 0
Pazarcı esnafının

Perşembe ve Pazar günleri açılan Kapalı Pazar Yeri girişindeki kaldırımların işportacılar tarafından işgal edildiğini belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir ve pazar esnafı, “Müşterilerin gidiş geliş yollarını kapatıyorlar. Bıktık bunlardan. İçeride pazar esnafı para ödeyecek, başkaları gelip burada haracını yiyecek. Böyle bir şey var mı? Yazık günah değil mi bu insanlara? Arabaların içi mal dolu. Aynı ürünü pazar yeri içinde esnafımız satıyor. Vergisini ödüyor. Belediyeye işgaliyesini ödüyor. Gelip burada satış yapıyor. Pazarcı esnafı da içeride kan ağlıyor” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR ŞEY VAR MI?

Ana caddeden pazar yeri girişindeki zabıta kulübesine kadar uzanan kaldırımın işportacılar tarafından işgal edilmiş durumda olduğunu belirten Cevdet Aydemir, “1 saat önce zabıtayı aradım ama gelen giden yok. Bize sahip çıkacak bir belediye lazım. Bize sahip çıkacak bir zabıta lazım. Biz içeride ürünümüzü satmak için belediyeye para ödeyeceğiz. Bu adamlar gelip ürünlerini buraya serip işgaliye parası ödemeden satış yapacak. Böyle bir şey var mı?” diye konuştu.

BİZE SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİ LAZIM

Kaldırım üzerinde satılan işporta ürünlerin çoğunun kaçak ürünler olduğuna vurgu yapan Cevdet Aydemir, “Belediyenin bunları denetlemesi lazım. Koltukta oturup konuşmak çok kolay ama bize de sahip çıkacak birileri lazım. Yeter artık tak etti canımıza. Belediye Başkanımızla görüşeceğim ve kendisine tekrar söyleyeceğim. Bizim buraya saat 17.00’a kadar zabıta gerekmiyor. Çünkü o saate kadar iş olmuyor. Bizim işimiz saat 17.00’dan sonra başlıyor. O saatten sonra da zabıta bulamıyoruz. Kime şikayetini bildirecek insanlar? Kim tutanak tutacak? Burada tutanak defteri var ama tutanak tutacak adam yok. Burada tutanak tutmaya yetkili kimse yok” dedi.

REKLAM YAPMA

Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir’in açıklama yaptığı sırada zabıta ekipleri Pazar Yeri’ne giriş yaptı. Zabıta ekiplerine yaklaşık 1 saat geç geldikleri için sitem eden Cevdet Aydemir, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Pazar yerine gelen zabıta görevlisi “Senin derdin ne? Reklam yapma. Kimse kimseye sesini yükseltemez, sen de bana sesini yükseltemezsin. Sen git oraya konuş” diyerek kamerayı gösterdi. Zabıta ekipleriyle tartışan Aydemir, konuyu Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşeceğini söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ