Ülkü Ocakları Veliköy'de mahalle temsilciliği açtı

Çerkezköy Ülkü Ocakları, Veliköy mahallesinde gerçekleştirilen törenle temsilciliğini Enes Benli'nin yaptığı Ülkü Ocakları mahalle temsilciliği açıldı.

GÜNDEM 10.08.2015 20:03:00 0
Ülkü Ocakları Veliköy

Ülkü Ocakları Veliköy Mahalle temsilciliğinin açılışına MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Ogan ve çok sayıda davetli katıldı. Dua eşliğinde yapılan açılışta Ülkü Ocakları Veliköy Mahalle Temsilcisi Enes Benli katılımcıların hepsini teşekkür etti.

“YIKILMAZ KALESİDİR”

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, ”Ülkü Ocakları, Türk milliyetçiliği düşüncesini benimseyenlerin ve bu düşünceyi geniş kitlelere aktarmayı hedefleyenlerin bir araya geldiği, idealist karakteri her şeyden üstün tutan, milliyetçi ve nitelikli insan yetiştirmeyi vatan borcu sayan bir anlayışın sarsılmaz ve yıkılmaz kalesidir. Ülkü Ocakları’nın hedef kitlesi, Türkiye’miz de ve Türk dünyasında yaşayan büyük gençlik kesimidir. Ocaklarımızın kurulduğu günden bu yana taşıdığı temel hassasiyet, Türk milletinin mutluluğu, refahı ve istikbali üzerine odaklanmış, bütün gayreti Türk gençliğinin bu amaca uygun şekilde yetiştirilmesi olmuştur. Şüphe yok ki bir milleti millet yapan asli unsur, sadece aynı toprak parçası üzerinde yaşıyor olmak değildir” dedi.

“BİR HEDEF OLARAK BENİMSENMİŞTİR”

Aktuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir milleti millet yapan en önemli unsur, birlikte yaşama iradesi ve azmi içerisinde oluşan kalıcı kültür değerlerinin paylaşımı ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Bunu gerçekleştirememiş milletlerin tarih sahnesinden silinip gittiği herkesin malûmudur. Türk milletinin varlık, birlik ve bekası için her türlü çalışmayı yapma azminde olan Ülkü Ocakları, tarihin yoğurarak milli karakterimiz haline getirdiği unsurları ve kültürel değerlerimizi yaşatmayı da temel bir hedef olarak benimsemiştir. Türk dilinin, Türk müziğinin, Türk halk oyunlarının, Türk el sanatlarının millet olma üzerindeki etkisini dikkate alarak, bunları yok sayanlara karşı bir kültür odağı ve sivil inisiyatif olarak da çalışmalar yapmıştır.Açılışını yaptığımız yeni Ülkü Ocakları binası, bu hedefi daha iyi gerçekleştirmeye yönelik olarak da tasarlanmıştır.”

“BEDELİNİ FAZLASIYLA ÖDEMİŞLERDİR”

Ülkücü Türk gençlinin kendisini zorlu geleceğe daha iyi hazırlamak durumunda olduğunu kaydeden Aktuğ, ”Bunun için, her şeyden evvel gelenekten geleceğe uzanan manevi bir köprü olduklarını unutmamaları gerekir. Her gencimiz, her türlü gelişme ve soruna karşı duyarlı ve donanımlı olmalı, Dünyayı ve Türkiye’yi Türkçe okuma bilgisine ve bilincine sahip bulunmalıdır. Çünkü, 2023 yılının gerçek habercileri, lider Türkiye’nin mimarları sizlersiniz. Bu görev ve sorumluluk, zor ve zahmetlidir, ama o ölçüde de değerli ve önemlidir. Bu gerçeği bütün ülküdaşlarım böyle bilmeli, böyle idrak etmelidir. Türk milliyetçiliği hareketi çok zorlu süreçlerden geçerek bugünlere ulaşmıştır. Türk milliyetçileri, bu aziz vatanı sevmenin can ve kan bedelini fazlasıyla ödemişlerdir. Hareketimiz, Ülkücü olmanın ateşten gömlek giymekle aynı sayıldığı günlerde, sadece istikballerini değil, hayatlarını da tehlikeye atan ve bir kısmı şahadet mertebesine ulaşan dava arkadaşlarımız sayesinde bugünlere ulaşmıştır” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Tarihin hayatın öğretmeni olduğunu ifade eden Aktuğ, “Herkes bilmelidir ki, bunca fedakarlık ve bunca çetin imtihandan sonra, kimsenin ülkücülerden  ispat istemeye hakkı yoktur. Çünkü, Türk milliyetçilerinin ülke sevdasının da, devlet ve millet sevgisinin de en büyük şahidi bizatihi tarihin kendisidir. O yüzden, bugün yapılması gereken asıl iş, milletimizi millet yapan değerlerin korunması, yaşatılması ve geleceğe taşınması için gerekli özeni göstermek ve gerekli çalışmaları başarıyla tamamlamaktır. Bu milli görev, dün olduğu gibi yarın da milliyetçi hareket’in ve ülkücü gençliğindir. Çünkü hiçbir siyasi hareket, bu görevi üstelenecek, bu sorumlulukları taşıyacak birikime, hedeflere ve fikirlere sahip değildir. Bunun için, Türk milletini ve yüceltme ve yaşatma davası, ancak sizlerin omuzlarında yükselecek ve hedefine varacaktır.”dedi.

 Konuşmaların ardından Veliköy Mahallesi Ülkü Ocakları mahalle temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

Marmara Haber