Komşumuzu istemiyoruz eylemi

Kapaklı'da, C.Ö. 3 katlı apartmanın kendisine ait olan birinci katındaki daireyi bir GSM şirketine kiraladı ve burada baz istasyonu kuruldu. Buna tepki gösteren mahalle sakinleri eylem yaptı. Eyleme CHP Tekirdağ Mille

GÜNDEM 7.08.2015 17:21:00 0
Komşumuzu istemiyoruz eylemi

Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi İpek Sokak’ta sahibi olduğu daireyi 5 ay önce bir GSM firmasına kiralayan C.Ö, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaşmıştı. Marmara Haber Gazetesi konuyu “Baz istasyonu komşusu oldu!” başlıklı haberiyle gündeme taşımıştı.

 

Aradan geçen süre içinde baz istasyonu kaldırılmayınca sağlıklarından endişe eden mahalle sakinleri apartmanın önünde toplanarak eylem yaptı.

 

YÜCEER DE DESTEK VERDİ

 

Mahalle sakinlerini eylemine CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de desek verdi. Baz İstasyonu’nun kurulduğu binada oturan evli ve iki çocuk annesi Zeynep Şık, “İş ciddiye binince bu gördüğünüz insanlardan hiçbiri burada olmuyor. Sadece 3-4 kişi toplanabiliyoruz. Benim psikolojim bozuldu. Ben gece uyuyamıyorum. Benim doğal hakkım düzenli uyumak, sağlıklı yaşamak. Ben hiç kimseye bir şey demiyorum ama bir kişi bu kadar insana yaptı yapacağını. Benim iki çocuğum var. Ben onların sağlıklarından endişe ediyorum. O adam 3-5 kuruş alıp rahat edecek diye, ben çoluğumun çocuğumun eşimin sağlığını tehlikeye atmam” diye konuştu.

 

BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?

 

Buradaki insanlar 20 yıl sonra kanser olursa bunun bedelini kim ödeyecek diye soran CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Ne yapalım susalım mı? Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Size düşen hukuksal anlamda bu mücadeleyi sürdürmektir. Kaymakam beyle de görüştüm. ‘Yapabileceğimiz bir şey varsa yapmaya hazırız fakat hukuksal anlamda önümüz tıkanıyor’ diyor” diye konuştu.

 

EMSAL KARAR VAR

 

İstanbul’un Maltepe ilçesinde benzer bir durumun yaşandığını söyleyen Yüceer, “Konuyla ilgili bir karar var. Çok da önemli bir karar. Benzer şekilde mağdur olan vatandaş, psikolojisinin bozulduğunu ve baz istasyonu’nun olumsuz etkilerini düşündükçe geceleri uyuyamadığını belirterek mahkemeye başvurdu. Mahkeme de baz istasyonu’nun kaldırılması yönünde karar aldı. Yargıtay da bunu onadı. Bu çok güzel bir yoldur ve bu yolu denemek lazım. Bunun dışında eksiklikler var. Senin benim dışımda gerçekleşen. Yasalar yapılmış kendince. Bu durum da bizim aleyhimizde. Biz de bunu değiştirmek için mücadele edeceğiz” dedi.

 

MECBUR EVİMİZİ SATIP GİDECEĞİZ

 

Mahalle sakinlerinden Naciye Ayçiçek de “Bizim huzurumuz yok. Benim eşimin sinirleri bozuldu. ‘Ya bu evi satacağım ya da bu komşuyla birbirimize gireceğiz’ diyor. Biz mecbur evimizi satıp gideceğiz. Biz artık bu adamla karşı karşıya duramayacağız. Biz onu evladımız gibi elimizde büyüttük. Ama o üç kuruş görünce değişti. Bizi paraya sattı” dedi. KOLUNUZU DEĞİL OYUNUZU KESECEKSİNİZ

 

Sağlıktan önemli bir şeyin olmadığını dile getiren Candan Yüceer, “Biz her zaman yanınızdayız tabi haklı olduğunuz sürece. Sakın haklıyken haksız duruma düşmeyin. Birbirimizi dövmek, kırmak olmaz. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız. İnşallah bir daha ki gelişimde onu orada görmem” dedi. Konuyla ilgili izinlerin Bakanlıktan verildiğine dikkat çeken Yüceer, “Belediye Başkanı ya da Kaymakamlıkla alakası yok.”

 

İLK İMZAYI YÜCEER ATTI

 

Mahalle sakinleri konuşmaların ardından baz istasyonu’nun kaldırılması için imza kampanyası başlattı. İlk imzayı da CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer attı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

umhuriyet öncesi tespit edilebilen en uzun süreli ilk Başpehlivanı Kel Aliço'dur ve 26 yıl boyunca Kırkpınar Başpehlivanı olmuştur. Adalı Halil'in de ustası olan Kel Aliço, 1922 yılında vefat etmiş ve İpsala'nın Koyunyeri köyüne gömülmüştür. Sert güreşleri nedeniyle "Gaddar Aliço" olarak ta anılmaktadır.

 

Kırkpınar Oyunları'nın Özellikleri

Kırkpınar güreş oyunları belli kurallar bütünüyle bir özellik arz eder. Bu özellikler Yenme ve Yenilme Biçimleri olarak bilinir:

Yenme ve Yenilme Biçimleri

Yağlı güreşlerde şu altı durum yenmenin ve yenilmenin işareti sayılır. Rakibi yerde çevirerek veya ayakta düşürerek  sırtüstü getirmek. Rakibi ayaklarından yakalayarak ve tepe üstü dikerek, yani çiviyukarı yaparak sırtını yere getirmek. Rakibi kıç üstü düşürerek veya arka üstü getirerek açıkdüşürmek. Rakibi kucaklayarak ve ayaklarını yerden keserek en az üç adım taşımak, yani TARTARAK YENMEK.PES ETTİRMEK. Rakibin ayağından kispetin çıkması veya boydan boya yırtılmasıyla kıspet çıkarmak.

Hazırlayan/Seyit SÜREN