118 gün sonra…

Kırklareli'nden zatürre rahatsızlığı nedeniyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve akciğer yetmezliği de yaşayan Haşim Ukal, 45 günü uyutularak toplam 98 günlük yoğun bakı

GÜNDEM 7.08.2015 17:20:00 0
118 gün sonra…

Doğuştan omurilik eğriliği bulunan ve sigara tiryakisi olan Haşim Ukal, geçirdiği soğuk algınlığı zatürreye çevirince solunum sıkıntısı yaşamaya başladı. Kırklareli Devlet Hastanesi’nin 2. basamak yoğun bakım ünitesine oradan da Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nin 3. basamak yoğun bakım ünitesine sevk edilen Ukal hemen tedaviye alındı.

45 GÜN UYUTULDU

Ukal’ın akciğer yetmezliğinden solunum cihazına bağlı tedavisi devam ederken sepsis, böbrek yetmezliği, bası yaraları gibi yoğun bakım komplikasyonları sonucu 45 gün uyutularak tedavisine devam edildi. Sonrasında uyandırılarak solunum cihazından ayrılan Ukal, 98’inci gününde enfeksiyon hastalıkları servisine nakledildi. 118’inci gününde ise solunum için boğazından açılan deliği kapatarak tam şifasına kavuşmuş olarak evine taburcu edildi.

MEŞAKATLİ BİR TEDAVİ SÜRECİ OLDU

Ukal’ın sağlığına kavuşması, hastanede onula ilgilenen sağlık ekiplerini de çok mutlu etti. Anestezi Uzmanları Dr. Umut Girişgen ve Dr. Elif Yılmaz “Hastamızın uzun zorlu ve meşakkatli bir tedavi sonucunda şifasına kavuşmuş olarak taburcu etmenin tüm yoğun bakım ekibi olarak mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

Marmara Haber