CHP'li Erdoğan: Delege seçimlerine müdahil olacağız

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı için aday adayı olan Barış Erdoğan, önümüzdeki günlerde ilçe kongresi öncesi yapılacak olan delege seçimlerine müdahil olacaklarını belirtti.

GÜNDEM 7.08.2015 16:50:00 0
CHP

Erdoğan, İlçe Teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İlçe Başkanı Birol Öztürk’te hazır bulundu.

SEÇİME DE HAZIRIZ

CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Bildiğiniz gibi CHP Çerkezköy İlçe kongremizin seçim süreci başladı. Bu sandık CHP’ye ait bir durum. Daha öncede sandıktan milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, delegelerimizi çıkardık. Bu seçimde de yine sandıktan çıkaracağız. Delege seçimleri sonrasında da ilçe başkanlığına aday adayı olan arkadaşlarımızı da yine sandık ile belirleyeceğiz. Biz CHP olarak koalisyona da hazırız seçime de hazırız. CHP olarak bugün seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.

BİR ÇOK BAŞKAN İLE ÇALIŞTIM

ilçe seçim sürecine girdiklerini belirten Barış Erdoğan, CHP ilçe yönetimleri içerisinde hepsi bir birinden değerli birden fazla ilçe başkanı ile çalışma fırsatım oldu.O günlerden aldığım feyz ile sürekli siyaset ile iç içe bulundum. Özellikle 2015 genel seçimlerinden sonra ben ve arkadaşlarım süreç hakkında fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu görüşmelerimizden aldığımız karar doğrultusunda 15 Ağustos da başlaması planlanan ilçe delege seçimlerine müdahil olma kararı verdik. Çerkezköy’de 10 mahallemiz ve toplam 246 delegemiz var. Her bir mahallede yapılacak olan delege seçimlerine bizde kendi listemizi çıkaracağız. Üyelerimizin bizim çıkaracağımız delege listelerine destek vermeleri için çalışıp mücadele edeceğiz.”dedi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİNE ÇEVİRELİM

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan olağanüstü ilçe kongresinde, özgürlüklerle bağdaşmayan konuşmayan ve konuşturulmayan bir yapı vardı diyen Erdoğan, “Görevden alınan İlçe Başkanı Saim Özkan ve onun yönetimi ve hatta ilçe başkanlığına aday olan Fedahi Güven dahil kimseye söz hakkı verilmemiştir. Biz çoğulcu demokrasi taraftarıyız ve çoğulcu demokrasilerde, düşüncelerin serbestçe hiçbir baskıyla karşılaşmadan söylenebilmesi olmazsa olmazımızdır. Her üyenin her delegenin tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde de özgürce konuşma hakkı vardır. İşte bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinden aldığımız güç ve güvenle parti içi daha çok özgür düşünce olmasını istiyoruz.15 Ağustos’ta özgürce seçme hakkımızın olduğu delege seçimlerinde bizde varız. Birden fazla listenin olacağını düşündüğüm bu seçimde tüm üye arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin bu delege seçimini hem partimize hem de bize yakışır şekilde bir demokrasi şölenine çevirelim. Önce yerelde sonra genelde susan, susturulan, konuşmayan, konuşturulmayan bir Cumhuriyet Halk Partisi değil, konuşan, susmayan, daha özgür, daha demokratik ve daha çok üreten bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyoruz. Yapılacak olan delege seçimlerine tüm üye arkadaşlarımızı çağırıyor ve katılımlarını bekliyoruz. Katılımların yüksek olduğu seçimlerde parti demokraside o kadar yüksek olur.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN