Kadınların yeni yaşam merkezi

Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan Özgecan Kadın Lokali, kısa sürede kadınların yaşam merkezi haline geldi. Dikişten, 3 boyutlu resim kursuna, kuaförden, spor salonuna kadar

GÜNDEM 7.08.2015 16:43:00 0
Kadınların yeni yaşam merkezi

Ev kadınlarının meslek edinmesi amacıyla başlatılan Dikiş Kursu’nda 28 kursiyer eğitim görüyor. Dikiş Eğitmeni Gülay Saygın, “3 tane ev tipi dikiş makinesi, bir tane ev tipi overlok makinesi ile bir düz sanayi birde sanayi overlok makinemiz var. Haftanın 5 günü sabah 9’dan, akşam 4’e kadar eğitim veriyoruz. Kurslarımız ücretsiz” dedi.

3 BOYUTLU RESİM KURSUYLA HAYALLERİNİ TASARLIYORLAR

Ücretsiz kursların içinde yer alan ve kadınların en çok tercih ettiği kurslardan birisi olan 3 Boyutlu Resim Kursu’na giden kursiyerler,  öğretmen Günay Fidancı’nın desteğiyle hayallerini tablolara yansıtıyor. 20 kişinin eğitim gördüğü kurs, 280 saatin tamamlanmasının ardından sona erecek. 3 Boyutlu Resim Kursu’nda 2. dönemin başlayacağını ifade eden Günay Fidancı, “ikinci dönem için kayıtlarımız devam ediyor. Tüm kadınları kursumuza bekliyoruz” diye konuştu.

KADINLAR ARTIK DAHA BAKIMLI

Özgecan Kadın Lokali’ne gelen kadınların en çok talep ettikleri bölümlerden biri de kuaför oluyor. Özgecan Kadın Lokali’nde kuaför olarak hizmet veren Gülcan Geçmiş, fön, saç kesimi, saç boyama, kaş-bıyık, cilt bakımı, ağda gibi birçok talebe cevap verdiklerini söyledi. Kadınların güzelleşmek için Özgecan Kadın Lokali’ni tercih ettiklerini ifade eden Geçmiş, “Yaptığımız tüm hizmetlerden 5 ile 10 lira arasında ücret alıyoruz. Halkımız çok memnun. Çok cüzi rakamlarla buradan hizmet alıyorlar. Geliyor çayını içiyor, kişisel bakımını yaptırıyor. “ dedi.

Marmara Haber