Odalardan UKOME'ye çağrı

Çorlu ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları Başkanları Abdullah Baş ve Yaşar Kuş, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) belgesi olmadan çalışan servislere denetim yapmasını is

GÜNDEM 6.08.2015 18:59:00 0
Odalardan UKOME

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Baş,  şoför esnafının hak ve hukukunu korumak için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Biz oda olarak oda üyelerimizin menfaatlerini,hak ve hukuklarını korumak için büyük bir mücadele veriyoruz. Şu anda Tekirdağ’ın en büyük metropol ilçeleri olan Çorlu ve Çerkezköy’de belgesiz çalışan araç sayısı çok.UKOME’nin bu duruma el atmasını istiyoruz.Bizim önceliğimiz belgesiz çalışan araçların denetim yapılması.S ve J plaka verilmesine de kesinlikle karşıyız.Çorlu ve Çerkezköy’de S ve J plaka yeteri kadar var.Servis araçlarının en yoğun olduğu yerler Çorlu ve Çerkezköy’dür. Bu nedenle bu konuda UKOME’den tek isteğimiz bizim önerilerimize kulak versin ve sorunlarımızı çözümlesin.”dedi.

S-J-Y ve M PLAKALAR ŞU ANDA YETERLİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yaşar Kuş ise, “İlimiz daha yeni büyükşehir ve UKOME’de yeni. Ancak UKOME’nin bizim iş kolumuzla ilgili alacağı yada hayata geçireceği projelerde bizlerinde görüşünü almalı ki sorun yaşanmasın.Bu gün bizim iş kolunun sorunları henüz çözümlenmiş değil. UKOME’de bu konuda çözümlemek için çaba sarf ettiğini biliyoruz. Ancak çalışmaları yeterli değil. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy olarak bizler oda üyelerimizin menfaatleri hak ve hukuklarının korunması konusunda çok iyi çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Çerkezköy ve Çorlu’da yeteri kadar S-J-T ve M plaka var bu konuda yeni plaka verilmesi gerekmiyor. Mevcutların işlerinin iyileştirilmesi gerekiyor. Ayrıca UKOME’nin taksi ve minibüs duraklarıyla ilgili bize daha iyi hizmet vermesi gerekiyor. Bu konuda da UKOME’nin kısa sürede gereğini yapmasını istiyoruz. Biz Çerkezköy ve Çorlu olarak her zaman UKOME’nin  daha iyi çalışması  ve şoför esnafını mağdur etmemesi için devamlı yanında olduk ve destek verdik. Biz UKOME’de yapılması gerekenleri talep ediyoruz. Bu konuda UKOME sesimize kulak versin  ve sorunlar nasıl bir anda çözümlenecek onlarda rahatlayacaklarını görecekler.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN