Tepe'ye revizyon

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Tepe Piknik Alanı'nda incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 5.08.2015 17:55:00 0
Tepe

Tepe Piknik Alanı’nın komple revizyona girdiğini dile getiren Başkan Vahap Akay, “Öncelikle piknik alanımızın etrafında bulunan eskimiş ve çirkin görüntülere neden olan tel örgüleri sökmekle işe başladık. Tel örgülerin yerine piknik alanının etrafını 30 santimetre yüksekliğinde duvarla çevireceğiz. Duvarın üzerine de modern görünümlü korkuluk yerleştireceğiz”dedi.

 

20 BİN METREKARE ALAN ÇİMLE KAPLANACAK

 

Piknik Alanı’nın girişinde yaklaşık 20 bin metrekarelik alanın suni çimle kaplanacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Burada otomatik sulama sistemi oluşturacağız. Bununla birlikte piknik alanımızda yaklaşık 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuru oluşturacağız. Yürüyüş parkuru güzergahında 7 farklı noktada fitness istasyonları kuracağız. Böylelikle yürüyüş yapan vatandaşlarımız bu istasyonlarda spor da yapabilecek” diye konuştu.

 

2 YENİ ÇEŞME YAPILACAK

 

Piknik Alanı içinde yalnızca bir adet çeşme bulunduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “Böylesine geniş bir alanda tek bir çeşme yetersiz kalıyordu. Bunun için piknik alanımızda iki farklı noktaya daha çeşme yapmaya karar verdik. Bununla birlikte 100 farklı noktada betondan piknik masası ve 30 farklı noktada da barbekü alanı oluşturacağız. Diğer oturma gruplarının da bakım onarımını yapacağız. Piknik alanımız içinde bulunan fitness ve çocuk oyun grupları da yenilenecek” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ