İzciler 3 gün kamp yapacak

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü temel eğitimleri sona erdi. 35 kişilik ekip doğa ile mücadeleyi öğrenmek için 3 günlük doğa kampına gidecek.

GÜNDEM 5.08.2015 17:48:00 0
İzciler 3 gün kamp yapacak

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde yaklaşık 2.5 ay önce kurulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü’nün Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda devam eden temel eğitimleri tamamlandı. Toplam 35 öğrencisi ile arazi ve doğa şartları hakkında bilgi edinen ve yapmaları gerekenler hakkında öğrencilerini eğiten Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü, 21 Ağustos Cuma günü kampa gidecek. Kamp ile ilgili öğrenci velileriyle Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapan eğitmenler, daha sonra izciliğin tanımı, izciliğin amacı, doğa şartları ve izcilik yemini gibi bilgileri içeren Türkiye İzcilik Federasyonu’nun tanıtım videosunu izletti.

 

HERŞEY PROGRAM DAHİLİNDE GERÇEKLEŞECEK

 

Toplam 3 gün boyunca Silivri İlçesine bağlı Sinekli Mahallesi’nde kamp kuracaklarını eğitmenler, düzenlenecek olan bu etkinlikte yapılacak olan her şeyin bir program dahilinde gerçekleşeceğini kaydetti. Eğitmenler öğrenci velilerinin gözlerinin arkada kalmaması gerektiğini söyledi. Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde Oymak Başı olarak görev yapan ve alanında uzman eğitimciler tarafından doğada verilecek eğitim programında kamp ateşi, gece yürüyüşü, bayrak töreni, spor aktiviteleri, dağcılık, şarkı yarışmaları, yıldızlarla yön bulma, oryantiring gibi etkinlikler bulunuyor.

Marmara Haber