Nikah şekeri yerine fidan

Çorlu'da Şirin ve Aziz Çamur çifti, nikah törenlerinde katılanlara nikah şekeri yerine üzerinde "Bu mutlu günümüz anısına yeşil bir dünya bırakmak adına bu fidanı dikerseniz mutlu oluruz

GÜNDEM 4.08.2015 18:38:00 0
Nikah şekeri yerine fidan

Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen nikah töreninde çiftin yakınlar ıv arkadaşları katıldı. Burada çift, örnek bir uyulama yaptı ve gelen davetlilere nikah şekeri yerine çam fidanı verdi. Çiftin bu uygulaması büyük takdir topladı.

KALICI OLMASINI İSTEDİK

Mutlu günlerinin daha kalıcı olması için düğünlerinde çam fidanı dağıttıklarını belirten damat Aziz Çamur, "Bu fidanlarının yıllarca gelen misafirlerimizin ektikleri yerde veya bahçelerinde yeşermesini ve bizim adımızla büyümesini istiyoruz. İçimizdeki doğa sevgisinden dolayı bu mutlu günümüzde fidanlarını dağıtmayı düşündük. Fidanların nihah şekerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Daha kalıcı, ömür boyu hatırlanacak bir şey sonuçta. Hem biz memnun kaldık, hem davetliler" dedi.

Gelin Şirin Çamur ise nikah şekeri yerine fidan dağıtmanın hem kendileri hem de misafirler için hoş bir anı olarak kalacağını belirterek, “Nikahımıza gelen misafirlere eşimle beraber unutamayacakları bir an yaşatmak istedik Herkes istediği yere çok rahat bir şekilde dikebilir. Hatta diktikten sonra biz onlara gittiğimizde bizim hatıramızı da görebileceğiz. Bu bizi daha çok mutlu edecek. Herkesin de bunu yapmasını tavsiye ediyoruz. En azından şeker dağıtıp bir an evvel tüketileceğine ağaç dağıtıp bir ömür boyu beslenip geri dönüşümü olsun istedik" dedi.

Marmara Haber