Malkara'ya yapılacak yatırımlar masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Malkara'ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcü

GÜNDEM 3.08.2015 18:44:00 0
Malkara

Toplantıya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da katıldı. İl genelinde geçen dönemlerden kalma birçok sorun olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “En sorunlu bölgemiz ise Malkara ilçemizdi. Bu nedenle önceliği Malkara ilçemize vermeyi uygun gördük. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan böyle çok daha aktif bir çalışma içerisinde olacağız. Konuştuğumuz tüm konuları 2016 yılı ve sonrasında yapılacak tüm yatırımları yerinde tespit edecek ve çalışmalarımızı ona göre sürdüreceğiz. İSO 9001 belgesi almak için çalışmalarımız başlayacak. Yeni bir proje ekibi oluşturarak sistemi çok organize hale getireceğiz.

 

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince Malkara ilçesine yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verildi. Malkara ilçesinde yapılan çalışmalar şu şekilde sıralandı.Malkara Et Kombinesi  projesi,Malkara Otogar projesi, 11 İlçe 11 Okul Projesi kapsamında okul,yeni itfaiye binası yapımı,70 bin metrekare parke taş yapımı,gölet ve dere ıslah çalışmaları, çöp rehabilitasyon ve hafriyat sahası projesi, kavşak yenileme çalışmaları ve 55’i Malkara ilçesinde olmak üzere 400 adet durak yapımı,Alaybey Çeşmesi restore ve düzenleme, Tarihi Çengelli Köprüsü restore, Malkara’da bulunan kilise ve diğer 2 adet kilisenin düzenlenmesi çalışmaları, kültür gezileri, kültürel etkinlikler ve yardım paketleri,beton yol ve açık hava yürüyüş alanı projesi.

 

TESKİ ÇALIŞMALARI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Malkara İlçesine yapacağı yatımları ve ilçedeki çalışmalarının yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ’nin yatırım ve çalışmaları da toplantıda görüşüldü. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yapılan çalışmaları şu şekilde sıraladı. İçme suyu hattı ve su deposu, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi,Sağlamtaş Mahallesi su değişimi,Kozyörük Mahallesi kanalizasyon inşaatı, Yörgüç Mahallesi içme suyu kuyusu,Çimendere Mahallesi içme suyu hattı,Çokal Barajından su alımı ve Malkara ilçesi birlikte mahallelere verilmesi.

 

Marmara Haber