Enerji verimliliği projesi görüşüldü

Yunanistan'ın Kavala kentinde düzenlenen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesinin 4. Yürütme Kurulu Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktay

GÜNDEM 3.08.2015 18:42:00 0
Enerji verimliliği projesi görüşüldü

Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan Kavala Belediyesi, Yunanistan Demokrasi Üniversitesi,  Romanya Galati Belediyesi, Romanya Dunarea Üniversitesi, Ermenistan Amerikan Üniversitesi, Ermenistan Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Verimliliği Fonu Derneği, Moldovya Cahul Belediyesi, Ukrayna Mykolayiv Belediyesi’nden de yetkililer katıldı.

2 gün süren toplantıya katılan ülke ve temsilcileri kendi şehirlerinde yapmış oldukları ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Binalarda Enerji Verimliliği konusunda Avrupa Birliği ve Türkiye’ nin sahip oldukları mevcut müktesebat ve hukuki mevzuatların BSBEEP Projesi çerçevesinde gözden geçirilip değerlendirilmesi neticesinde Avrupa Birliği ve Karadeniz Havzasında yer alan Türkiye’ nin de dahil olduğu ülkelere yönelik Enerji Verimliliği Durum Analizi hazırlanacak.

BSBEEP Projesi ortağı tüm kurum ve kuruluşların etkin katılımlarıyla proje ortağı ülkelerdeki enerji verimliliği mevcut veri tabanlarının güncellenerek optimize edilmesi neticesinde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre kurgulanacak iyi uygulama örnekleri ile sanayi, ulaşım ve özellikle konut alanlarında enerji verimliliği pilot projeleri geliştirilerek uygulanması planlanıyor.

Projenin kapanış toplantısının da  Eylül ayının son haftası yapılması kararlaştırıldı.

Marmara Haber