Çeltikte verim yüksek olacak

Tarım ekonomisi doçenti olan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, bölgedeki çeltik üreticileri yaptığı görüşmeler ve çeltik tarlalarındaki incelemeleri neticesinde çeltiklerin durumunun gay

GÜNDEM 2.08.2015 16:04:00 0
Çeltikte verim yüksek olacak

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,  Edinre’nin İpsala, Uzunköprü, Meriç ve diğer ilçelerdeki çeltik üreticileriyle sürekli görüştüğünü belirterek, “Verimin yüksek olması bekleniyor. Ancak verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürmeye yetmez. Ben Toprak Mahsulleri Ofisinin bu yıl buğdayda uyguladığı alım politikasını çeltikte de uygulamasını istiyorum, böylelikle çiftçimizin mağdur olmasının önüne geçilebilir” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisiyle sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Gaytancıoğlu “Konuyla ilgili Alım Muhafaza Dairesiyle görüştüm, tıpkı buğdayda olduğu gibi çeltikte de Ofisin alım yapacağı yönünde bir eğilim var, umuyorum ki çiftçimiz mağdur olmaz. Maliyetler çok yüksek, emek çok fazla, ben Okan Gaytancıoğlu olarak bu emeğin karşılığının alınması için var gücümle çalışacağım” dedi.

Marmara Haber