Halk Oyunları ekibi yurda döndü

Makedonya'nın Ohrid kentinde 23-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Halk Oyunları Festivaline katılan Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi ve Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim

GÜNDEM 29.07.2015 18:10:00 0
Halk Oyunları ekibi yurda döndü

Makedonya Ohrid İncisi Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne Makedonya ev sahipliği yaparken,Türkiye’yi temsilen Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi ve Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi ekibi giderken, ayrıca festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Romanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan ve  Karadağ olmak üzere toplam 8 ülke katıldı. Festivalde Çerkezköy temsilcileri sergilediği performansları ile büyük beğeni topladı.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İki ekip, dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a makamında ziyaret etti ve katlarından dolayı teşekkür etti. Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi Antrenörü Mehmet Giray Gökçe “Festivalde ülkemizin diğer illerinden katılan ekiple birlikte Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek festival alanında bayrağımızı dalgalandırdık. Makedonya yolculuğumuzda Selanik, Üsküp gibi şehirleri de gezme fırsatımız oldu. Özellikle Selanik’te Atamızın evini ve Üsküp’te tarihi Türk Çarşısı’nı ve Manastır Askeri İdadisi gibi görülmesi gereken yerleri gezme, görme imkanı bulduk.”dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bu tür organizasyonlarda ilçemizin adını bir kez daha duyurarak bizlere çok güzel bir duygu yaşattınız. Festival’de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz çok teşekkür ederiz. Elimizden gelen tüm destek ve imkanlarla yanınızdayız” dedi.

Marmara Haber