Kızılpınar'a Mahalle Evi yapılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerinde yapım çalışmaları süren park ve yeşil alanları inceledi. Akay, Kızıl

GÜNDEM 28.07.2015 19:17:00 0
Kızılpınar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy Mahallesi Selimiye Caddesi’nde yapımı tamamlanan parkı inceledi. Akay, bu alanın daha önce otluk olduğunu belirterek, “Şimdi bu hale getirmeyi başardık. 2 bin metrekarelik olan parkımızın duvarlarını, koltuklarını, ışıklandırmalarını, basketbol sahasını, çocuk oyun grubunu ve fitness yerini iki aylık bir sürede tamamladık.”dedi.

Kazım Karabekir Caddesi’nde çalışmaları süren 3 bin metrekarelik alan içerisinde yer alan parkı gezen Akay “Bu alan eskiden ufak bir parktı. Atıl durumda olan parkta Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışma gerçekleştirecek. Yapılacak çalışmalar neticesinde çocuklara spor tesisleri, basketbol, voleybol sahaları kazandırılacak.”dedi. 

6 PARKI DÜZENLEDİK 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Kızıpınar Mahallesindeki Recai Kutan Parkı çalışmalarını da inceleyen Akay, “Bu parkımızda komple çim çalışması yapıldıktan sonra çevre düzenlenmesi gerçekleştirildi. Batık halde bulunan parkımızın ışıklandırma çalışmalarını yaptıktan sonra çok kısa bir süre zarfında halkın kullanımına açtık. Kızılpınar’da 15’e yakın parkımız bulunuyordu. Hiçbiri de kullanılır vaziyette değildi. Çerkezköy Belediyesi olarak 6 parkımıza çeki düzen verdik. Bu parkımızı ise yeniden düzenledik. Vatandaşlarımız çayını alıp, bu parkımıza gelip sohbet ederek vakit geçirebiliyorlar” diye konuştu.

MAHALLE EVİ YAPILIYOR

Turgut Özal Parkı’nı da gezen Akay “Bu parkımızın da çevre düzenlemesini yaptıktan sonra oturaklarını monte edeceğiz. Parkın yan tarafından bulunan eski Kızılpınarspor Kulüp Binası’nı ise Mahalle Evi yapacağız.

Kızılpınar Mahallemizde yaptığımız etkinlik alanında okullarımız etkinlik yapabilirken, vatandaşlarımız ise bu alanda düğün yapabilecekler. Vatandaşımızın hizmetine soktuğumuz etkinlik alanımız 15 güne hazır olacak. Atıl bir durumda olan bir yeri alternatif bir yer yaptığımız için mutluyuz” dedi.

Marmara Haber