Gönül gözeyle güreşti

654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kıspet giyip yağlandıktan sonra Er Meydanı'na çıkan 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın, göste

SPOR 26.07.2015 16:16:00 0
Gönül gözeyle güreşti

Engellilerin her alanda spor yapabildiğini kanıtladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Er Meydanı'ndan tüm Türkiye’ye mesajımı verdiğim için çok mutluyum" dedi.

İZİNLE GÜREŞTİ

Kocaeli’de oturan 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın, Güreş Federasyondan aldığı özel izinle 654’ncü Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine katılarak kıspet giyip güreş tuttu. Er Meydanı’nda rakibi Dündar Özalp ile gösteri mücadelesi yapan Aydın, seyircilerden büyük alkış topladı. Rakibini tuş ederek yenen ve engellilerin spor yapmasını birkaç branşa sıkıştırmanın doğru olmadığını ifade etti. Gözüne takılan bir bantla güreşen Aydın, "1 yıldır bugün için çok çalışıyordum. Aynı zamanda milli judocuydum. Uluslararası organizasyonlarda derecelerim var. Beni hafife almayın. Ben buraya güreşmeye geldim. Rakibim çok iyiydi biraz zorlandım ama benim özel tekniklerim var. Diğer arkadaşımı tebrik ediyorum. Çok güzel güreşti. Ben çok duygulandım. Burada bütün Türkiye gördü ki engelliler birkaç branşa bağlı kalamaz. Tüm görme engellileri temsilen buraya çıktım. Bundan sonrada bu güreşlere katılacağım. Devletten istediğim engellilerin sporuna yatırım yapılsın, bizler daha da faydalı şeyler yaparız" dedi.

Marmara Haber