Birlikte oynamalarına engel yok

Beyazay Derneği'nce hazırlanan "Aşmak için Hareket, birlikte daha aktif spor yapmak" projesi kapsamında Çerkezköy'deki engeli ve engelsiz çocuklar birlikte spor yapacak. Proje kapsamında belediyeye ait

GÜNDEM 24.07.2015 17:56:00 0
Birlikte oynamalarına engel yok

Çerkezköy’de Fevzipaşa Mahallesi’nde belediyeye ait olan halı sahada engelli–engelsiz çocuklar birlikte futbol oynadı. “Aşmak için Hareket, birlikte daha aktif spor yapmak” projesi hakkında açıklamalarda bulunan Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “Sosyal ve anlamlı projelerimiz var. Engelli çocuklarımızın hayata daha sıkı sarılmasını ve engelsiz çocuklarımızın da engellileri görüp sağlıklarının kıymetini anlamalarını istiyoruz. Projemiz Cumhurbaşkanlığının himayesindedir. Amacımız, engelli–engelsiz çocuklarımızla daha aktif spor yapmak. Bu kardeşlerimizi bir araya getirip birlikteliklerini ve sosyalleşmelerini sağlamaktır” dedi.

 

48 ÖĞRENCİMİZ VAR

 

Projeler kapsamında ülke genelinde 5’inci sırada olduklarını kaydeden Şahin, “Bu proje 2 yıl önce Spor Bakanlığı’nca yapılan bir projedir. Fakat bu yıl yenilendi. Çok kısa bir sürede Türkiye genelinde 5. sıraya yükseldik. Yeni bir yönetimle bu kadar kısa bir sürede bu dereceye girmek büyük bir başarıdır. 29 Haziran’da başlayan projemiz 3 ay sürecek. Futbol, Basketbol, masa tenisi ve resim branşlarında çalışmalar yapıyoruz. Basketbol ve masa tenisi Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda, futbol Çerkezköy Belediyesi’nin halı sahasında, resim kurslarımız ise Atatürk İlkokulu’nda gerçekleşecek. Kurslarımız Salı ve Perşembe günüdür. 48 öğrencimiz var ve sayımız gittikçe artıyor. Başvuru yapan çocuklarımızı kurslarımıza dahil etmeye devam ediyoruz. Yakın bir zamanda projemizin açılışını yapacağız. Genel Başkanımız Lokman Ayva da açılışımıza katılacak. Açılışımız, TRT Spor’da canlı yayınlanacak” diye konuştu.

 

KURSA KATILMAKTAN VAZGEÇTİLER

 

10 engelsiz öğrencinin, engelli öğrenciler de var diye kursa katılmaktan vazgeçtiğini söyleyen Adnan Şahin, “Bu çok üzücü bir durumdur. Bizim amacımız engelli–engelsiz herkesi bir arada buluşturmaktır. Demek ki biz hala bu konularda çok gerideyiz. O çocuklarımızın aileleriyle birebir görüşmeler yapacağım. Onları kurslarımıza almak için çaba göstereceğiz. Çocuklarımız arasında dayanışmayı sağlamak istiyoruz. Fakat maalesef ki çoğu insanımız hala bunun bilincinde değil” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ