Belediye Akademisi açıldı

Malkara'da yaşayan öğrenci, genç ve yetişkin insanların sosyal, kültürel ihtiyaçlarını ve kişisel gelişimini desteklemesi amacıyla kurulan Malkara Belediye Akademisinin resmi açılışı yapıldı.

GÜNDEM 23.07.2015 17:54:00 0
Belediye Akademisi açıldı

Açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok,Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, İsmail Akkaya, Hıdır Kaya, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Remzi Barış, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SÖZ VERMİŞTİK

 

Seçimden önce söz verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Verdiğimiz bir söz olan özellikle Malkaralıları, Malkara üst kimliğinde buluşturacak olan, gençlerimize, kadınlarımıza, yediden yetmişe herkese hayat boyu öğrenme sloganıyla yola çıktığımız Belediye Akademisinin açılışının ve bu binanın Malkara halkına hizmet verecek olmasının gerçekten hep birlikte gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi kırmadı ve aramızda. Ben izin isteyerek bugün Büyükşehirle ilgili sizlere bilgi vereceğim. Yakın zamanda, artık Malkara'da yılan hikâyesine dönen bazı hizmetler vardı. Her seçimde broşürlere yazılan, bizler tarafından da broşürlere yazılan otogar inşaatımızın temelini inşallah bir - iki ay içerisinde atmış olacağız. Malkara, D-100 karayolunun yanındaki yeni otogarına kavuşmuş olacak. 2016 yılının başında Türkiye'nin önemli kombine et tesislerinden biri olan kombine et tesisimizin temelini atmış olacağız. Bununla birlikte 2015 yılının sonlarına doğru İlçe Emniyet Müdürlüğünün yanına kongre merkezi ve toplantı merkezi, Hacıevhat Mahallesi'ne, aile yaşam merkezimizi Büyükşehirin katkılarıyla Malkara'ya kazandıracağız.”dedi.

BİRÇOK PROJE YAPACAĞIZ

Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlere vermiş olduğumuz sözleri tutmanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. Belediye Akademisi özellikle yapılan bütün fiziki icraatlardan daha önemli bir projedir. Çünkü bizler bu projeyi yapacağız, birçok proje yapacağız. Önemli olan bunları yapmaktansa yaşatmak diyoruz. Burada tüm Malkaralıları Malkara üst kimliğinde buluşturarak Malkara'da hemşerilik bilincini yaşatarak ve sürekli sözünü ettiğimiz dedikodu kültüründen iletişim kültürüne geçen bir Malkara'yla, mutlu insanlarıyla, içinde yaşayan tüm vatandaşlarıyla büyüyen, gelişen, nefes alan ve yaşayan Malkara'nın temelini Malkara Belediye Akademisiyle gerçekleştireceğiz. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum. Köylere Hizmet Götürme Birliğinden bize geçen Birlik Yem Fabrikası, Türkiye'de kamu adına görev yapan ikinci yem fabrikası olarak artık hizmete açıldı. Kısa bir zamanda üreticilerimizle ilk yem çuvalını da buluşturmuş olacağız. Gerçekten bunların gururunu yaşıyoruz. 5 yıllık görev süremizin 1,5 yılı geride kaldı. Kalan 3,5 yılda da bizlerle birlikte olan, bizlere güvenen hiç kimsenin yüzünü yere eğdirmeden görev süremizi tamamlayacağız.”

 

YILBAŞINA KADAR TEMELİNİ ATACAĞIZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; “Yapım aşamasındayken sevgili Ulaş Başkan bana bu binayı büyük bir heyecanla gezdirmişti. İşte o heyecanı yaşayanlar mutlaka başarılı olurlar. Önemli olan yerel yönetime talip olanların o heyecanı yaşamalarıdır. Malkara'ya önemli bir projemiz var. Büyükşehir'in destek projesi olarak Türkiye'nin en önemli et kombinalarından biri olan et kombinasının temelini yılbaşına kadar atmış olacağız. Malkara'nın anayollarını asfaltlıyoruz. Geçen sene bu kadar rahat konuşamıyorduk. Geçen sene Büyükşehir kurulma aşamasındaydı ve güçlü olmak için zamana ihtiyacımız vardı. Bugün geldiğimiz noktada karşınızda gerçekten güçlü bir Kadir Abi ve güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var. Tekirdağ'ın 257 köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yeri var ki bunların 73 tanesi Malkara'da. Eski tabirle köy yollarının yüzde 90'ı bozuk. Ben böyle bir enkaz aldım demem, o edebiyatı yapmam ama bunu açıkça söylüyorum kırsalı teslim aldığımız gibi teslim etmeyeceğim.Açılışın hayırlı olmasını diliyorum. Yarın Şehitlik Caddesi'nin açılışı var. Bu açılışlarla çokça bir araya geleceğiz. Sonunda diyoruz ki, aynı şekilde söylüyoruz 30 Mart 2019 akşamı diyeceğiz ki; kazanan Tekirdağ oldu, kazanan Malkara oldu, kazanan halkımız oldu, her şey gönüllerince oldu” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok birlikte kurdele kesip, Malkara Belediye Akademisinin açılışını gerçekleştirdiler. Kurdele kesiminin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ile davetliler Malkara Belediye Akademisi binasını gezip inceleyerek, yetkililerden kurs odaları ve verilecek olan kurslar hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Marmara Haber