110 kişi işbaşı yaptı

Çerkezköy Belediyesi, vatandaşların istihdam edilmesi için İŞ-KUR ile birlikte kurulan Özel İstihdam Bürosu'nun 110 işsiz vatandaşı işe yerleştirdiğini açıkladı.

GÜNDEM 22.07.2015 17:35:00 0
110 kişi işbaşı yaptı

3 ay içinde Çerkezköy Belediyesi Özel İstihdam Bürosu’na 300 kişi başvurdu ve bu başvurular firmalara iletildi. Ardından da uygun nitelikteki işsiz adaylar firmalar ile görüştürüldü. Sağlanan görüşmeler çerçevesinde bu güne kadar 110 işsiz vatandaş çeşitli firmalara yerleştirerek mesailerine başladı.

 

İşsiz vatandaşların istihdamı için Özel İstihdam Bürosu’nun faaliyete geçirildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Her gün göç alan ve sanayinin kalbi olan Çerkezköy’de işsiz vatandaşlarımıza iş bulmayı ve işsizliği Çerkezköy’de minimize etmeyi hedefledik. Kurulduğu günden bu yana birimimize toplamda 300 vatandaşımız başvuru yaptı. Yetkili arkadaşlarımız Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 60 firmanın yetkilisiyle görüşme yaptılar. Görüşmeler neticesinde veri tabanımıza kayıt edilen vatandaşlarımızın öz geçmişleri firma yetkililerine iletilerek uygun nitelikteki elemanların seçilmesine aracılık etmiştir. Firmalar Özel İstihdam Büromuzun kayıt altına almış olduğu 110 vatandaşımıza bünyelerinde istihdam sağlamış, iş vermişlerdir” dedi.

Marmara Haber