Vali Şahin: Asayiş olayları azaldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2015 yılının ilk 6 ayında Edirne'de meydana gelen asayiş olaylarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 22.07.2015 17:31:00 0
Vali Şahin: Asayiş olayları azaldı

Polis bahçesinde düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan katıldı. Vali Şahin toplantıda Edirne’nin Türkiye’nin en huzurlu illerinden biri olduğunu ve 2105 yılının ilk 6 ayında asayiş olaylarında düşüş gözlediğini ancak en büyük sorunun mülteciler olduğunu söyledi.

 

       Bir önceki yılın ilk 6 ayına göre emniyet ve jandarma bölgelerindeki suçlarda azalma olduğunu kaydeden Vali Şahin, Edirne’de yasa dışı yollarla Avrupa’ya geçmek isteyenlerle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirtti.   Edirne’ye 2014 yılının ilk 6 ayında 12 bin kişinin, yıl boyunca ise 24 bin 672 göçmenin geldiği belirten Vali Şahin, "2015 yılının ilk 6 ayında 10 bin 75’e düşmüş. 2015 yılının ilk 6 ayında ise ülke genelinde 21 bin kişi, bunun yarısı Edirne. Askeriye bir taraftan çalışıyor. Emniyet bir taraftan çalışıyor. Jandarma bir taraftan çalıyor. Bu göçmenle ilgili büyük rakamı Suriyeliler teşkil ediyor. Bine yakını gönüllü olarak ülkelerine gönderilmiş. İşlem yapılanların çoğu Suriyeli, gönüllü olarak ülkelerine dönenlerin çoğu ise Iraklı" ifadelerini kaydetti.

 

         Vali Şahin, hırsızlık vakalarında cezaların büyük etkisinin olduğunu ifade ederek, "Bir evin bahçesine hırsızlık kastıyla giren kişinin cezası önceden hemen hemen yoktu, tutuklama durumunda değildi. Şimdi tutuklanacak duruma getirildi. Kahvehanelerdeki huzur toplantılarında en çok sorulan sorular ‘Evime 3 tane kilit asıyorum gene hırsızlık oluyor’ diyenler vardı. Ben artık bu konuda serzeniş göremiyorum" diye konuştu.

Marmara Haber