İstasyon Mahallesi'nin çehresi değişecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, dün İstasyon Mahallesi'nde asfaltlama çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 21.07.2015 18:52:00 0
İstasyon Mahallesi

Çalışmaları inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,burada vatandaşlarla sohbet etti. Işıklandırma çalışması, harabe binaların yıkılması, asfaltlama ve yeşil alan çalışmaları ile dün tadilat çalışmaları başlayan Kapalı Spor Salonu’nun faaliyete geçmesinin ardından İstasyon Mahallesi’nin çehresinin değişeceği belirtildi.

HİKMET UĞRAŞ CADDESİ ASFALTLANIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Çerkezköy’e bağlı İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarına başladı. İlk etapta makinelerle mevcut asfaltı kazıyan ekipler, kazıma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolu sıcak asfalt ile kaplayacak. Çalışmalar kapsamında Demiryolu Lojmanları ile Atatürk Viyadüğü arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik yol asfaltlanacak.

HARABE BİNALAR YIKILMAK ÜZERE

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Akay, mahalle esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Hikmet Uğraş Caddesi üzerinde bulunan eski harabe yapıların, iş makinelerinin sarsıntısından dolayı yıkılmak üzere olduğunu ve bu durumdan yoldan geçen vatandaş ya da araçların zarar görebileceğini kaydeden Vahap Akay, gerekli önlemlerin alınması için talimat verdi.

MAHALLELİ TESKİ’DEN ŞİKAYETÇİ

Başkan Akay daha sonra İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır’ı ziyaret etti. Bölgede çalışma yapan TESKİ ekiplerinin hafriyat malzemelerini gelişi güzel bir şekilde mahallenin çeşitli noktalarına döktüğünü belirten Muhtar Çakır, “Mahalleli bu durumdan oldukça şikayetçi. TESKİ, aynı noktada birkaç kez onarım çalışması yapıyor. Atık malzemeleri sokak kenarlarına bırakıp gidiyor. Mahallemiz çöplüğe döndü” dedi.

BAHÇE HORTUMUYLA SÖNDÜRDÜLER

Muhtarla birlikte mahalleyi dolaşan Başkan Vahap Akay, TESKİ’nin yaptığı bu çalışmaların tutanak altına alınıp gerekli işlemlerin yapılması için Zabıta Müdürlüğü’ne talimat verdi. Başkan Akay’ın mahalle turu sırasında Çaylak Sokak’ta bir çöp bidonundan alevler yükseldi. Yanan çöp bidonuna atılan parfüm şişesinin patlaması ise kısa süreli paniğin yaşanmasına neden oldu. Başkan Akay, vatandaşların çöp konteynırlarında ateş yakmamalarını, devlet malına herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti. Bu sırada bir belediye görevlisi, çöp konteynırının yandığı yerin karşısındaki evin bahçesindeki çeşmeden hortum uzattı ve alevleri söndürdü.

SOKAK KÖPEKLERİNİN GEREKLİ BAKIMLARI YAPILIYOR

Çerkezköy Belediyesi tarafından Çaylak Sokak’ta yapılan çocuk oyun parkının mahalle sakinleri tarafından çok beğenildiğini kaydeden Muhtar Çakır, “Parkımız çok güzel oldu. Fakat akşamları karanlık içinde kalıyor. Bunun için ışıklandırma çalışması yapılmasını istiyoruz” dedi. Bazı mahalle sakinleri de sokak köpeklerinden şikayetçi oldu. Başkan Akay da oyun parkı etrafında gerekli çevre düzenlemelerinin yapılması ve ışıklandırma çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanmasını istedi. Başkan Akay, sokak köpekleri konusunda gerekli bakım çalışmalarının yapıldığını fakat sokak köpeklerinin uzun süre kapalı ortamda tutulmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ