İlk okulun temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "11 İlçeye 11 Okul Projesi" kapsamında yaptırılacak olan okullardan ilkinin temeli Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesinde atıldı.

GÜNDEM 20.07.2015 16:56:00 0
İlk okulun temeli atıldı

Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Milli Eğitime katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek “Süleymanpaşa İlçemizde temelini attığımız okulumuz 21 derslikli olacak ve 630 öğrencimiz eğitim görebilecek.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Enver Salihoğlu,  Tekirdağ nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını belirterek, eğitimde fiziki alt yapıya, yeni eğitim binalarına ihtiyaç olduğunu ifade etti ve 11 ilçeye yapılan 11 okulun eğitim-öğretime katkı sağlayacağını ekledi. 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nun temeli İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in yaptığı dua eşliğinde Vali Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından atıldı.

21 derslikten oluşacak ilkokulda, kütüphane, laboratuar, resim odası ve çok amaçlı salon, basketbol sahası gibi eğitimi destekleyen birçok birim de bulunacak.

Marmara Haber